Gå til innhold
Annonse
MS
MS "Idun Viking". Foto: Rederiet
Annonse

Den norsk-kontrollerte svenske Viking Supply Ships AS med hovedkontor i København og norsk datterselskap i Kristiansand, har besluttet å legge tre plattformforsyningsskip i opplag.

Det gjelder MS «Idun Viking», MS «Frigg Viking» og MS «Nanna Viking». Skipenes mannskaper er ansatt i et utenforstående managementselskap og det arbeides med å finne alternativ sysselsetting til mannskapene, noe Viking Supply Ships vil samarbeide med driftsselskapet om å løse, skriver Viking Supply Ships i en børsmelding like før midnatt onsdag.

Bakgrunnen for å sende skipene i opplag er det kriserammede forsyningsskipsmarkedet.  Å ha skipene opplagt vil redusere rederiets operasjonskostnader og vil ha positiv effekt på resultatene fra og med  fjerde kvartal 2015, og vil fra første kvartal 2016 få full effekt.

Viking Supply Ships er tilknyttet det tradisjonsrike svenske linjerederiet TransAtlantic AB i Gøteborg som på 50-60 tallet bl.a. samseilte med Det Bergenske Dampskibsselskab og Fearnley & Eger i Oslo gjennom Den Skandinaviske Vest-Afrikalinje som hadde faste anløp i Bergen.

Nå er TransAtlantic engasjert i roll-on/roll off linjeskip og containerlinjer, vesentlig mellom Baltikum og Kontinentet, og i offshoresektoren og med isbrytere gjennom Viking Supply Ships-gruppen. Konsernet kontrolleres av den norske investoren Christen Sveaas fra Oslo gjennom sitt norske investeringsselskap Kistefos AS, og har sitt hovedkontor i Gøteborg.

Virksomheten sysselsetter 750 ansatte og hadde i 2014 en omsetning på 3190 millioner svenske kroner.

De tre skipene som nå går i opplag er britisk-regitrerte , med hjemsted i Aberdeen. MS «Idun Viking» er på 3300 dwt. og bygget i 2003. MS «Frigg Viking» er på 3662 dwt og bygget i 2003, mens MS «Nanna Viking» er på 3677 dwt og bygget i 2006.