Gå til innhold
Annonse
Långiverne overtar Dolphin Drilling og vil selge boreskiper
Långiverne overtar Dolphin Drilling og vil selge boreskiper

Det er slutt for selskapet som ble bygget opp av Fred Olsen under navnet Fred Olsen Energy, skriver DN.

Annonse

 

– Så langt tar vi meldingen til etterretning, Vi har ingen ytterligere kommentarer nå, sier finansdirektør Richard Aa i Fred. Olsen & Co. til DN lørdag.

Aksjonærene blir foreløpig sittende igjen med det kriserammede verftet Harland Wollf i Belfast, der ”Titanic” ble bygget.

Taper stort

Fred. Olsen og hans familie er den største taperen gjennom sitt kontrollerte investeringsselskap Bonheur, som er største eier i Dolphin Drilling med litt over halvparten av aksjene.

Vil selge riggskip

Det er långiverne i Dolphin Drillings to milliarder dollar lån som nå tar affære. Disse långiverne, som inkluderer Danske Bank, DNB, SEB og Swedbank – samt fond styrt av selskapet Strategic Value Partners, har pantesikkerhet for sine krav, og overtar nå selskapet.

Långiverne vil selge den eneste egentlig verdifulle eiendelen som er igjen i selskapet, det ganske moderne ultradypvannsboreskipet «Bolette Dolphin». Meglerhusene Pareto Offshore og ABG Sundal Collier skal stå for salget – og pengene skal gå til långiverne.

– Långiverne har informert selskapet om at de vil ta steg for å gjennomføre denne løsningen med eller uten samtykke fra andre, gjennom en solvent likvidering eller gjennom en konkurs.

 

 

Annonse