Regjeringen foreslår tildeling av 40 millioner kroner til oppgradering av teknisk utstyr ved Fedje trafikksentral (Foto: Kystverket).

Kystverket får 150 millioner kroner

Mandag 26.januar, presenterte regjeringen tiltakspakken for stimulering av sysselsettingen. Totalt foreslår regjeringen en økt ekstrabevilgning til Kystverket på 150 millioner kroner i 2009.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er veldig fornøyd med å få ekstra midler til mange etterlengtede prosjekter. Vi er spesielt fornøyd med å kunne komme i gang med oppgraderingen av det tekniske utstyret på Fedje trafikksentral, men også utbedringen av en rekke fyrstasjoner, fiskerihavner, farleder og ekstra midler til slepebåtberedskapen i Nord-Norge, sier kystdirektør Kirsti Slotsvik i Kystverket.
Kystverket får i henhold til regjeringens forslag tildelt 40 millioner kroner til oppgradering av det tekniske utstyret ved Fedje trafikksentral. Det legges opp til utføring av arbeidet i løpet av 2009.
- Dette er en stor dag for Kystverket og som regiondirektør er jeg svært glad for at det tekniske utstyret på Fedje nå blir oppgradert, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.
Videre inkluderer tiltakspakken 80 millioner kroner til økte investeringer ved utbygging av havner og farleder. Prosjekter i Nordland, Troms og Finnmark er prioritert, deriblant Båtsfjord, Honningsvåg, Torsvåg (Karlsøy), Nordmela, Stø og Stamsund.
I tillegg foreslås det å øke bevilgningen med 20 millioner kroner i 2009 for å dekke økte kostnader knyttet til innleie av slepefartøy i Nord-Norge, samt 10 millioner kroner til vedlikehold av fyrstasjoner. Innenfor den økte bevilgningen til navigasjonsinstallasjoner er fyrene Slettnes, Kjølnes, Makkaur og Vardø fyr i Finnmark foreslått prioritert, i tillegg til Skomvær fyr i Nordland, Feistein fyr i Rogaland og Jomfruland fyr i Telemark.
- Vi registrerer med tilfredshet at både vår infrastruktur og våre tjenester blir tilgodesett med ekstramidler. Dette bidrar til å opprettholde et høyt sjøsikkerhetsnivå samtidig som vi bedre kan ivareta vårt ansvar for kulturminneforvaltning, sier sjøsikkerhetsdirektør Arve Dimmen i Kystverket.

Kilde:Kystverket