Kværner Verdal leverer milliardprosjekt. Foto: Sigbjørn Larsen

Kværner Verdal klar med milliardprosjekt

Den er 140 meter høy og veier 16 000 tonn. - Nå er den klar for levering, sier Tove Strand Trana i Kværner til Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det ruver godt i terrenget, plattformunderstellet som nå er klart til levering til Equinor fra Kværner-verftet i Verdal. 200 mann har arbeidet på milliardprosjektet, som verftet fikk kontrakt på i 2015. I slutten av juli skal plattformunderstellet til produksjonsplattformen slepes ut til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Har merket oljenedturen

-Vi har merket at det ikke er så mange oppdrag å konkurrere om lenger, sier informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal til Skipsrevyen. Likevel har verftet klart å holde arbeidsstokken på 800 mann  sysselsatt med oppdrag gjennom oljekrisen. Verftet er spesialdesignet for store byggeprosjekter til oljeindustrien.

1 MRD

1 milliard kroner har  plattformunderstellet kostet. Tre år har det tatt å prosjektere og bygge plattformunderstellet. I slutten av denne måneden slepes den enorme konstruksjonen på plass. Flere slepebåter er i sving for å buksere konstruksjonen trygt ut fra verftet før en kraftig taubåt tar over slepet ut til feltet.

Nye oppdrag

Verftet skal nå i gang med nye oppdrag for Yme og Valhall Vest.