Gå til innhold
Annonse
Kværner Stord. Foto: Kværner
Kværner Stord. Foto: Kværner

Kværner sitt brutto driftsresultat (EBITDA) økte med 41 milloner kroner i andre kvartal, til 132 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt bedrer resultatet seg til 69 millioner kroner fra 42 millioner kroner.

Annonse

- Vi er tilfredse med at vi for 33. kvartal på rad leverer et resultat i tråd med det vi har forespeilet markedet. Vi opprettholder forventningene til 2019, med inntekter for året på over 8 milliarder kroner. Vi fastholder også vårt mål om å øke omsetningen til over 10 milliarder kroner innen 2023, fra drøyt 7 milliarder i 2018, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef i en børsmelding fredag.

Kværner har en solid finansiell stilling og ingen rentebærende gjeld per 30. juni 2019. Kontanter og bankinnskudd ved utgangen av kvartalet var over 2,7 milliarder kroner, mot 3 milliarder kroner på samme tid i 2018. Kværner har ved utgangen av andre kvartal en ordrereserve på 9 milliarder kroner etter å ha blitt tildelt ordrer for 732 millioner i den siste perioden. For et år siden var ordreboken på 11,2 milliarder kroner.

- Ordrereserven vår er god, og alle prosjekter har fremdrift i henhold til plan. Som vi sa ved starten av 2019, så forventer vi at flere prospekter vil passere viktige beslutningsmilepæler hos våre kunder i løpet av høsten, uttaler Løken. 

Til tross for de gode resultatene blir det ikke betalt ut noe utbytte. 

En robust balanse og kontantbeholdning er viktig i den satsingen Kværner står oppe i for å vinne nye kontrakter og for å øke aktiviteten i vekstsegmenter. Dette gir også fleksibilitet til å forfølge strategiske utviklingsmuligheter, skriver selskapet i børmeldingen.

Annonse