Konsernsjefen i Schlumberger besøkte Shippingklubben i Ålesund

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var et stolt styre i Shippingklubben i Ålesund som kunne ønske konsernsjefen i Schlumberger, Ålesunderen Paal Kibsgaard, velkommen som foredragsholder på sitt medlemsmøte torsdag den 6. februar 2014. Kibsgaard er kjent for å holde en lav profil, så en opptreden som den i Ålesund, hører med til sjeldenhetene.

Og det var mange som møtte opp for å høre hva sjefen for verdens 26. største selskap, det 7. største energiselskapet og verdens største offshore- serviceselskap hadde å meddele.

Paal Kibsgaard fortalte at Schlumbergers virksomhet kan deles inn i tre hovedområder: Å finne, utvikle og produsere olje og gass. Selskapet driver med seismikk, prøveboring, etablerer infrastruktur og jobber med å optimalisere olje- og gass-produksjon.

Grenseløse karrieremuligheter

Kibsgaard brukte en god del av sitt foredrag til  å snakke om rekruttering og Schlumberger som arbeidsplass. Selskapet tar inn 7-800 nye unge hvert år, og Kibsgaard fortalte at de fortrinnsvis rekrutterer unge rett fra utdanningsinstitusjonene. De gis grundig intern opplæring og får så  muligheten til ”en grenseløs karriere ” –  hvor de kan flytte til nye land, nye produktområder og få nye funksjoner.

Konsernsjefen i Schlumberger var forsiktig med å gi tilhørerne i Shippingklubben råd om hvordan den maritime næringen på Møre burde utvikles videre. Men da han ble utfordret på nettopp dette, sa han at han var imponert over utviklingen som hadde skjedd og at det var viktig at klyngen og bedriftene satset på innovasjon for å beholde lederskapet.

Skipsrevyen nr. 1/2014

Hele artikkelen, og flere bilder fra møtet i Shippingklubben, kan du se i neste utgave av Skipsrevyen.