Pål Engebretsen. Foto Bergen Group

Konsernsjef og styreleder fratrer i Bergen Group

Pål Engebretsen har meddelt selskapet at han fratrer som konsernsjef i Bergen Group. Divisjonsdirektør Terje Arnesen konstitueres fra i dag av som fungerende konsernsjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Årsaken til fratredelsen skyldes uenighet med hovedaksjonærene om strategien rundt den videre utviklingen av konsernet, opplyses det i en børsmelding fra selskapet.
-Konsernledelse og styret har hatt et tett og godt samarbeid om konsernets strategi så langt. Nå har hovedaksjonærene signalisert at de vil foreta endringer i strategivalg, og da synes jeg det er naturlig at dette skjer i samarbeid med en ny konsernsjef, sier Pål Engebretsen. Styreleder Hans Olav Lindal har med utgangspunkt i den samme begrunnelsen meddelt valgkomiteen i Bergen Group at han ikke stiller til gjenvalg som styreleder på selskapets ordinære generalforsamling senere i denne måneden.
Pål Engebretsen kom inn som konsernsjef i Bergen Group i september 2008. Engebretsen vil være tilgjengelig for konsernet etter behov frem til 1. november 2011.
Konstituert konsernsjef Terje Arnesen (49) har en omfattende erfaring fra internasjonale offshore- og maritime lederstillinger de siste 25 årene. Arnesen har vært divisjonsdirektør i Bergen Group siden august 2010.