Kongs­berg Mari­time har vunnet to store kontrakter

Kontraktene har en verdi på 367 millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

I to børsmeldinger mandag morgen opplyser Kongsberg Maritime om at de har vunnet en kontrakt verdt 18 millioner euro, og en annen verdt 20 millioner euro. Det utgjør til sammen knappe 367 millioner kroner.Kongsberg Maritimes produksjonssteder skal bidra i å levere fremdriftssystemer og annen teknologi til totalt tre vindkraftfartøy. 

Kontrakten på 18 millioner euro innebærer det Kongsberg kaller «en betydelig teknologipakke» til et fartøy som bygges ved Singapore-verftet Sembcorp for danske Maersk Supply Service. Fartøyet skal jobbe med å installere vindkraftanlegg til havs. Installasjonsfartøyet vil operere i det amerikanske fornybarmarkedet. Det er forventa ferdigstilt fra verftet i 2025.

Kontrakten på 20 millioner euro innebærer leveranser til to servicefartøy, også disse innenfor havvind. Kunden er Integrated Wind Solution ASA (IWS). De har allerede kontrahert to identiske fartøy som skal leveres i 2023 og opsjoner for leveranse av to til som gjør at det totale antall fartøy i serien kan komme opp i seks. Det betyr at det kan komme mange flere oppdrag for Kongsberg Maritime.

Fartøyene skal levers i første halvår i 2024 og skal bygges ved verftet China Merchant Heavy Industries. Dette er et verft Kongsberg Maritime opplyser å ha lange relasjoner til.