Gå til innhold
Annonse
Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven, opplyses det i pressemeldingen. Illustarsjonsfoto: Berge Myrene
Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven, opplyses det i pressemeldingen. Illustarsjonsfoto: Berge Myrene

Green Yard Group overtar Kleven verft i Ulsteinvik. De nye eierne satser på å drive skipsbygging videre på verftet.

Annonse

Det melder E24.

I en pressemelding natt til tirsdag opplyser selskapet at de har kommet til enighet om en avtale med konkursboet og bankene og dermed overtar det konkursrammede verftet.

Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven, opplyses det i pressemeldingen. Kjetil Bollestad overtar som administrerende direktør. Han har også tidligere vært direktør ved verftet, men forlot stillingen i juni etter at de siste eierne – kroatiske DIV Group – overtok.

I tillegg til å videreføre selve verftsdelen vil de nye eierne også satse på å utvikle driften til nye forretningsområder.

Starter med resirkulering

Green Yard Group er et av landets ledende bedrifter innen resirkulering av skip og rigger samt resirkulering av jern og metaller og holder til i Fedafjorden i Kvinesdal i Agder.

I tillegg til skipsbygging og -ombygging, skal Kleven Verft nå begynne med resirkulering av skip.

- I markedet for resirkulering venter vi stor økning, der blir Kleven en viktig brikke for oss. Kleven skal være et komplett skipsverft og vi tilfører resirkuleringsvirksomhet for å gjøre verftet mer stabilt, sier daglig leder Hans Jørgen Fedog i Green Yard til E24.

- Kleven får flere bein og stå på og en større kapasitet. Vi er fornøyde med å ha sikret oss det beste verftet i Norge, legger han til.

Fedog utelukker imidlertid ikke at det kan komme permitteringer eller oppsigelser i nærmeste fremtid.

- Det kommer an på hvordan det blir med kontraktene på prosjektene vi har gående ved verftet. Målet er å få flest mulig av de ansatte i arbeid, og det skal vi ta tak i nå fremover, avslutter Fedog.

Møtes i dag

Bobestyrer Bjørn Åge Hamre sa til NRK mandag kveld at avtalen om videre drift var svært nær.

I en pressemelding fra Kleven verft roser han de ansatte og sier han er særlig imponert over at de har stått på i en krevende tid med høy usikkerhet.

- Dette hadde vi ikke fått til uten alle de ansatte på Kleven, bankene, kreditorer, kontraktsparter og leverandører som har utvist tålmodighet og gitt boet arbeidsro til å arbeide fram løsninger, sier han.

Det blir innkalt til allmøte med de ansatte tirsdag, 14. juli.

Før helgen ble det klart at boet etter konkursen har solgt Kleven Maritime Contracting til Langset-gruppen. Det sikret jobb for 225 av verftets om lag 440 ansatte.

Kleven Maritime Contracting har hovedsakelig bemanningen til verftet. Arbeidet med å finne en løsning for de øvrige delene av virksomheten har fortsatt gjennom helgen.

Annonse