Ann Helen Hystad i Karmsund Maritime Group og Tore Gautesen i Karmsund Havn har inngått avtale om kjøp av Kopervik Havn. Foto: Karmsund Havn

Karmsund Maritime Group har kjøpt Kopervik Havn

Det var et spørsmål om Karmøy kommune ville kjøpe Karmsund Havn sin eiendom på 16 mål i Kopervik, men det endte opp med Karmsund Maritime Group.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dersom Havnerådet godkjenner transaksjonen, blir Karmsund Maritime Group eier. Selskapet har solide røtter i Kopervik fra langt tilbake i tid.

- Gruppens hovedaktivitet er produktutvikling og produksjon av tid-, kost- og sikkerhetsbesparende produkter til olje og gassindustrien, verden rundt, heter det i en pressemelding.

Regulert til sentrumsformål

- Karmsund Maritime Group ser potensial i bygningsmassen og et stort utviklingspotensial i Kopervik Havn. Vi mener at vi med små modifikasjoner, og innen kort tid, kan starte opp vår produksjon og samle vår virksomhet slik bygningsmassen fremstår i dag. Samtidig vil vi se på muligheten for utvikling av eiendommen for et «Senter for Maritim Teknologiutvikling» med innslag av kultur og bolig, sier daglig leder i Karmsund Mairtime Group, Ann Helen Hystad. 

Eiendomssjef i Karmsund Havn, Erik Enersen, sier salget er i tråd med langtidsplanen og han uttrykker glede over at det er en lokal aktør som kommer inn som kjøper.

- Karmsund Havn er glade for at Karmsund Maritime Group kjøper havnetomten. Vi mener dette er en kjøper med gode tanker om videre utvikling av havneområdet og som ønsker god byutvikling i Kopervik.
Overskuddet fra salget skal reinvesteres i havneområdet på Husøy.