Gå til innhold
Annonse

Karmsund Maritime Group har kjøpt Kopervik Havn

Ann Helen Hystad i Karmsund Maritime Group og Tore Gautesen i Karmsund Havn har inngått avtale om kjøp av Kopervik Havn. Foto: Karmsund Havn
Ann Helen Hystad i Karmsund Maritime Group og Tore Gautesen i Karmsund Havn har inngått avtale om kjøp av Kopervik Havn. Foto: Karmsund Havn

Det var et spørsmål om Karmøy kommune ville kjøpe Karmsund Havn sin eiendom på 16 mål i Kopervik, men det endte opp med Karmsund Maritime Group.

Annonse

Dersom Havnerådet godkjenner transaksjonen, blir Karmsund Maritime Group eier. Selskapet har solide røtter i Kopervik fra langt tilbake i tid.

- Gruppens hovedaktivitet er produktutvikling og produksjon av tid-, kost- og sikkerhetsbesparende produkter til olje og gassindustrien, verden rundt, heter det i en pressemelding.

Regulert til sentrumsformål

- Karmsund Maritime Group ser potensial i bygningsmassen og et stort utviklingspotensial i Kopervik Havn. Vi mener at vi med små modifikasjoner, og innen kort tid, kan starte opp vår produksjon og samle vår virksomhet slik bygningsmassen fremstår i dag. Samtidig vil vi se på muligheten for utvikling av eiendommen for et «Senter for Maritim Teknologiutvikling» med innslag av kultur og bolig, sier daglig leder i Karmsund Mairtime Group, Ann Helen Hystad. 

Eiendomssjef i Karmsund Havn, Erik Enersen, sier salget er i tråd med langtidsplanen og han uttrykker glede over at det er en lokal aktør som kommer inn som kjøper.

- Karmsund Havn er glade for at Karmsund Maritime Group kjøper havnetomten. Vi mener dette er en kjøper med gode tanker om videre utvikling av havneområdet og som ønsker god byutvikling i Kopervik.

Overskuddet fra salget skal reinvesteres i havneområdet på Husøy.

Annonse