Gå til innhold
Annonse
Jødisk mat på cruiseskip. Foto: NCL.
Jødisk mat på cruiseskip. Foto: NCL.

- Kanskje på tide?, sier forstander Erwin Kohn, til Skipsrevyen. Norwegian Cruiseline (NCL) satser på å servere kosher-mat om bord på alle sine cruiseskip.

Annonse

Fra og med i sommer tilbyr Norwegian Cruise Line gratis koshermat på alle sine ruter. Tilbudet vil være gratis og komme som en del av cruisepakken ved bestilling minst 30 dager i forveien.

- Det er kanskje på tide? sier forstander Erwin Kohn til Skipsrevyen.  Amerikanske cruiceskip antar jeg har hatt et koshertilbud i mange år allerede. Kosher mat er ikke så spektakulært i en del andre land, som i Norge. Når mathelse og dyrevelferd er blitt stadig viktigere for folk er det ikke unaturlig at flere etterspør kosher mat, sier Kohn.

- Har du selv vært på Cruise?

- Ja, og NCL vil nå kunne bli inkludert i valgalternativene, smiler Kohn.

Stadig flere jødiske cruisepassasjerer oppgis som årsaken til den nye menyen i følge Utrop som omtaler denne saken fra Jerusalem Post.Tilbudene inkluderer forseglede koshermåltider med kjøtt, kylling og fisk. Måltider vil bestå av en forrett, hovedrett, to sideretter og en dessert.

Grupper på mer enn 60 personer kan også få tilberedt maten på et kosherkjøkken om bord etter ønske. Challah (seremoniell brød; jour. anm.), samt hvit- eller rødvin vil være tilgjengelig under sabbaten, og matzah (ugjæret brød) vil være tilgjengelig under pesach, jødisk påske.

Flere jødiske cruisepassasjerer

Visepresident i Norwegian Cruise Line, Nick Wilkinson, viser til et økende antall jødiske familier som velger cruiseferie som en hovedgrunnen til at Norwegian utvider koshertilbudet.

– Stadig flere israelske familier velger å feriere på våre cruiseskip, og vi ser det som viktig å kunne tilby egnede løsninger for et kosher-publikum blant israelske og andre jødiske passasjerer fra resten av verden, sier han til Jerusalem Post.

– Vi setter nå en ny standard i den globale cruiseindustrien. Nå vil kosher, samt annet variert mat være en del av den kulinariske opplevelsen vi tilbyr i alle våre skip, sier Wlkinson.

Annonse