Joda, det ER deilig å være norsk i Danmark

Vi husker alle det berømte slagordet som skulle lokke oss nordmenn på reise til vårt naboland i sør. Men hva betyr den norske maritime næringen for Danmark?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Svaret er: Veldig mye. 

I den neste utgaven av Skipsrevyen, som kommer om kort tid, får du møte syv danske bedrifter som i større eller mindre grad handler mye med norske kunder. 

Ifølge Christina Ørskov, medeier og direktør i verftet Orskov i Frederikshavn betyr Norge, og den norske maritime næring, alt for dem. 

- Vi har et utrolig godt forhold til norsk industri og norske kunder. Og det er ikke bare noe vi sier fordi vi snakker med et norsk magasin, sier administrerende direktør Lars Fischer ved samme verft. 

Ekteparet Charlotte og Peter Weesgaard driver Weesgaard Mechanical Support sammen

Og den holdningen gikk igjen hos alle selskapene vi møtte. Lik kultur, språk og kort reisevei var også årsaker som gikk igjen. 

- Nordmenn er enkle å ha med å gjøre og i de fleste tilfeller er et ord et ord. Er man enige om en pris, så er man enige om en pris, sier Kim Rasmussen, salgssjef i VMS Group. I overkant av 60 prosent av deres omsetning kommer direkte eller indirekte fra norske kunder. 

Peter Weesgaard, som eier Weesgaard Mechanical Support tilbringer rundt halvparten av tiden sin i Norge. Også han er glad i sine norske kunder. 

- Jeg har hørt uttrykket “Det er deilig å være norsk i Danmark”. Da må jeg snu på det og si at det er like deilig å være dansk i Norge. Det er som å komme hjem, mener han. 

Du kan lese mer om alle de syv bedriftene i det neste nummeret av Skipsrevyen, som er like om hjørnet. 

Er du ikke abonnent? Klikk her så ordner du det på et øyeblikk