"Maersk Minder" - et av fartøyene som nylig har fått leveranser fra ProNav. Foto: Kleven

Japanere blir ProNav-eiere

Elektronikkleverandøren ProNav har samarbeidet med Japan Radio Company (Ltd) de siste 20 årene. Nå melder Egersund-selskapet at JRC tar over eierskapet i ProNav. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- ProNav har tjent penger fra første stund og har i dag en svært solid økonomi, men med et ønske om å få til enda mer enn hva vi som lokale gründere kan få til på egenhånd så var det et naturlig steg å få JRC inn på
eiersiden. JRC er en av verdens desidert største selskaper innen maritim elektronikk til alle typer yrkesfartøy. Å få JRC inn på eiersiden gir helt andre muligheter enn ved å stå alene som kun en distributør i
Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Utivdet ansvarsområde

ProNav får utvidet sitt ansvarsområde fra hovedsakelig norske kunder til nå også å betjene kunder i hele Skandinavia, Storbritannia, Irland og Island, et ansvar de overtar fra 1. januar 2019.

Gründer John Magne Hestnes som har vært daglig leder siden selskapet ble grunnlagt for 25 år siden vil få ansvar for den internasjonale satsingen, mens tidligere salgssjef  Arild Risholm Sæther blir daglig leder med ansvar for driften i Norge. Egersund-kontoret blir hovedkontor for salg- og teknisk kundestøtte i regionen de har fått ansvar for. Bemanningen i Norge vil derfor også økes. 

I Norge skal de fremdeles ha fokus på alle typer fartøy mens i de andre landende blir hovedsatsingen i første omgang alle typer fiskerifartøy samt arbeidsbåter tilknyttet fiskeoppdrett.  Det blir for øvrig ingen endringer i distribusjonsavtaler med eksisterende leverandører. ProNav skal fortsatt være distributør i Norge for disse.