Island Offshore bestiller installasjonsfartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Island Offshore har signert kontrakt med Vard Brevik om bygging av et stort installasjonsfartøy designet av Rolls-Royce. Dette blir et multifunksjonsfartøy med et bredt bruksområde, og det tredje største fartøyet i flåten til Island Offshore.

“Island Victory” blir navnet på nybygget, og får designbetegnelse UT 797 CX. Fartøyet skal utstyres med en 250-tonns offshorekran, to ROVer og en stor moonpool. Det vil kunne utføre subsea installasjonsjobber på store havdyp, som nedsetting av «juletre» og generelt vedlikehold. Med bollard pull på over 400 tonn kan skipet også benyttes til tung ankerhåndtering.

– Dette blir en kraftig plugg med stor anvendelse; “Island Victory” vil faktisk få en slepekraft på 280 tonn bare ved hjelp av dieselelektrisk fremdrift. Man kan sammenligne det med ankerhåndtererne våre “Island Vanguard” og “Island Valiant” på stereoider, sier Håvard Ulstein, administrerande direktør i Island Offshore.

Med bredde på 25 meter, og lengde på omtrent 123 meter, får “Island Victory” et dekksareal på hele 1100 kvadratmeter. Fartøyet vil dermed kunne laste opp hele ankersett på dekk, noe som også gjør det ideelt til prelegging av anker.

– Vi har stor tro på at båten kommer raskt i operasjon etter levering da behovet for vedlikehold av subseabrønner bare øker i omfang. I tillegg egner båten seg utmerket som ankerhåndterar også, så vi har flere ben å stå på, sier Ulstein.

Med plass til 110 mann kan skipet også benyttes som accomodation-fartøy ute på oljefeltene. Planlagt levering er juni 2016 fra Vard Brevik.

I tillegg til denne siste kontrakten, har Island Offshore også nylig kontrahert to offshore supplyfartøyer av typen Rolls-Royce UT 717 CDX som skal ferdigstilles ved Vard Brevik i Q3 og Q4 2015.