"Polar Explorer". Foto: GC Rieber Shipping

Intensjonsavtale om certepartier for to 14 streamer og ett 2D seismikkskip med isklasse

GC Rieber Shippings 65 prosent eide datterselskap Armada Seismic ("Armada") har inngått en intensjonsavtale med Dolphin Interconnect Solutions ASA ("Dolphin").

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avtalen gjelder et fem-årig certeparti for 14 streamer nybygg 532, samt en opsjon på et tre-årig certeparti for 14 streamer nybygg 533. Videre har GC Rieber Shipping inngått en intensjonsavtale med Dolphin Interconnect Solutions ASA for et ett-årig certeparti for 2D skipet "Polar Explorer". Avtalene inneholder opsjoner på forlengelse og er betinget av emisjon i Dolphin.
Dolphin vil etablere et geofysisk selskap med base i Bergen. Det nye selskapet Dolphin Geophysical vil ledes av Atle Jacobsen og Erik Hokholt, som begge har bakgrunn fra Wavefield InSeis. Wavefield InSeis ble kjøpt av CGGVeritas i 2009. Dolphin er i ferd med å hente inn USD 60-65 mill. i ny egenkapital. Kapitalinnhentingen forventes gjennomført medio desember 2010. Dolphin har videre sikret omlag USD 39 mill. i langsiktig streamer finansiering, hvorav DnB NOR har gitt tilsagn om et pantelån på USD 32,5 mill. mens Armada vil bidra med omlag USD 6,5 mill. i form av et konvertibelt lån til Dolphin.
Armadas nybygg 532 skal oppgraderes til 14 streamere. Dette oppgraderingsarbeidet forventes ferdigstilt i mars 2011, hvoretter skipet går inn på et fem årig certeparti med Dolphin. Etter utløp av den faste kontraktsperioden har Dolphin opsjon på forlengelse av avtalen med seks år.
Armadas nybygg 533 bygges ved Factorias Vulcano i Vigo (Spania). Fremdriften på nybygg 533 har vært begrenset i påvente av en avklaring rundt Factorias Vulcanos finansielle situasjon. Ettersom finansiering nå er bekreftet, forventes nybygg 533 levert i 1. kvartal 2012. Dolphin sin opsjon på tre-årig certeparti for nybygg 533 må erklæres innen 1. november 2011. Dolphin har også en opsjon på forlengelse med inntil åtte år etter utløp av den faste kontraktsperioden.
GC Rieber Shippings 2D/isklasse skip "Polar Explorer" vil påbegynne et 12 mnd certeparti med Dolphin i januar 2011 med opsjon på inntil fire år.
Samlet kontraktsverdi på den faste delen av certepartiene for nybygg 532 og "Polar Explorer" utgjør omlag NOK 600 mill.
Konstituert administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Hans Petter Klohs, kommenterer:
- Vi er godt fornøyde med avtalen som sikrer langsiktig beskjeftigelse for flere av våre seismikkskip til gode betingelser. Vi er også tilfredse med at vi gjennom avtalen med Dolphin bidrar til å videreutvikle det
sterke seismikkmiljøet i Bergen og ser frem til å utvikle et tett og godt samarbeid med Dolphin og dets ledelse, som vi kjenner godt fra tiden før utfisjonering av det tidligere datterselskapet Exploration Resources ASA, som i 2005 ble kjøpt av CGGVeritas.
Styreleder i Dolphin, Atle Jacobsen, sier: - Vi er svært fornøyde med å inngå denne intensjonsavtalen med et velrenommert norsk rederi med en betydelig erfaring med drift av seismiske fartøy. Basert på våre gode erfaringer med GC Rieber Shipping forventer vi å kunne levere en fullintegrert tjeneste til våre kunder som vil være av høy kvalitet og etterspurt i markedet.