Gå til innhold
Annonse
Kitack Lim fortsetter som generalsekretær for IMO. Foto: IMO
Kitack Lim fortsetter som generalsekretær for IMO. Foto: IMO

IMO-rådet har vedtatt å fornye utnevnelsen av Kitack Lim som generalsekretær for IMO for en ny fireårsperiode.

Annonse

Den nye perioden går fra  1. januar 2020, med forbehold om godkjenning av IMO-forsamlingen i desember 2019. 

- IMO-rådet, som møttes for sin 121. sesjon 19.-23. november 2018, bestemte seg da for å fornye mandatet til Kitack Lim som generalsekretær for en ytterligere fireårsperiode med avslutning 31. desember 2023. Rådet anerkjente ledelsen og initiativet som organisasjonens saker har blitt utført av Mr. Lim som IMOs generalsekretær på. Rådets beslutning er underlagt godkjenning fra IMO-forsamlingen, som møtes for sin 31. sesong i slutten av 2019, opplyser kommunikasjonssjef i IMO, Natasha Brown til Skipsrevyen.

Mr. Kitack Lim som er født i Korea er utdannet innen nautisk vitenskap ved Korea Maritime og Ocean University (KMOU), Busan, utdannet i 1977. Han har jobbet på skip, både som koreansk marineoffiser og for et internasjonalt rederi.

Lim begynte å delta på IMO-møter som en del av Republikken Koreas delegasjon i 1986, og engasjerte seg i aktiviteter for å fremme maritim sikkerhet gjennom effektiv implementering av IMO-konvensjonene i sitt land og andre IMO-medlemsstater i den asiatiske regionen. Han ble valgt til formann i IMOs underkomité for flaggstatens gjennomføring (FSI - nå III) i 2001 og Tokyo-memorandumet om havnestatskontroll i 2004.

I 2006 ble Mr. Lim utnevnt til generaldirektør for Maritime Safety Bureau i departementet for land, transport og maritime saker (MLTM) og deretter som Senior Maritime Attaché på ambassaden i Republikken Korea i London og ledet all IMO arbeid for Republikken Korea, som fungerte som en alternativ fast representant til IMO frem til august 2009. Deretter ble han gjenutnevnt til generaldirektør for Maritime Safety Bureau (MLTM).

I mars 2011 ble Mr. Lim utnevnt til kommissær for Koreas Maritime Safety Tribunal (KMST). I juli 2012 overtok han stillingen som president for Busans havnemyndighet, frem til januar 2016 da han tiltrådte sin avtale som generalsekretær for IMO.

Annonse