Gå til innhold
Annonse
Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein har rodd fra Trondheim til Ålesund for å skape blest om kreftsaken og målet har vært å samle inn over en million kroner. Foto: Håkon N Rønning.
Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein har rodd fra Trondheim til Ålesund for å skape blest om kreftsaken og målet har vært å samle inn over en million kroner. Foto: Håkon N Rønning.

Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein i Sølvtrans har nå rodd fra Trondheim til Ålesund, og har klart å samlet inn over 650 000 kroner til Kreftforeningen. Se stort bildegalleri fra turen. 

Annonse

Den siste etappen til Petter Gunnarstein og Robin Halsebakk gikk fra Brattvåg til Ålesund som var på 15 nautiske mil. Med seg på laget hadde de denne gang fått med seg Henrik Lovund fra advokatfirmaet Thommessen i Bergen som var med å rodde til en Marine Harvest lokalitet Røysa, der båten fikk sprayet på navnet sitt: Ronja Hope.

Kurt Myrvang som har jobbet i Marine Harvest i 32 år, har selv kjempet mot kreften i flere år. Han er nå friskmeldt og Myrvang fikk dermed det ærefulle oppdraget med å ro sammen med Robin og Bobilkongen den siste biten inn til Ålesund. 

Fredag ettermiddag ble karene mottatt med brask og bram på Skansevikkaia i Ålesund. 

Til Kyst.no sier de to at de er glade for å være i mål og turen oppsummerer den som fin. 

- Vi er ved godt mot, turen i dag har vært helt nydelig. Vi kjenner det litt i kroppen nå, men hele turen har gått overaskende fint, forteller Robin Halsebakk. 

Bilde fra nestsiste etappe av roturen. Foto: Håkon N Rønning.
Bilde fra nestsiste etappe av roturen. Foto: Håkon N Rønning.

Ålesunderne stilte mannsterke på Skansekaia for å ta karene godt i mot, og Helseminister Bent Høie var blant annet tilstede og holdt en tale. Senere delte Robin og Bobilkongen sine erfaringer fra turen med de oppmøtte.

De takket først Roger Halsebakk sjef i Sølvtrans rederiet, for at de fikk lov å gjøre dette stuntet og at de fikk lov å være litt galne. De synes også det var stas at Kurt Myrvold kunne være med på siste delen av turen, nettopp fordi man ser at det går ann å vise at man kan overvinne kreft. 

Myrvang tok scenen og sa at karene hadde litt av et tempo men var glad for å være en del av denne reisen. 

Robin og Gunnar takket også alle de har rodd etappene underveis, og til Stian som har kjørt følgebåten som hadde vært med hele veien fra Trondheim, og har bidratt til at turen har gått så bra. De takket også sponsorene for båten som gjorde det hele mulig, og Ålesund næringsforening og Kreftforeningen for godt samarbeid. 

Det ble i etterkant servert sjømat fra lokale aktører, og folkefesten varte utover kvelden.

Stort engasjement

Robin sier til Kyst.no at det har vært et stor engasjement rundt «Åretak for kreftsaken» turen deres.

- Mange har møtt opp til de ulike stedene vi har vært, samt folk har vært veldig aktive på sosiale medier, sier Halsebakk.

Karene vil rette en stor takk til alle som har bidratt og har oppmuntret dem på ferden fra Trondheim til Ålesund. 

- Ikke minst vil vi takke alle de som har donert inn til Kreftsaken. Så langt har vi samlet inn 650 000 kroner. Men folk kan donere helt frem til 2.september, opplyser de to. 

Donerte vekk båten – nå er det budrunde

Karene har også donert vekk Åfjordfæring båten, som de har gitt til Kreftforeningen. 

Denne skal mandag kl 19.00 auksjoneres bort, og Halsebakk håper mange kommer til å by på båten. Hittil er budet oppe i 150.000 kroner. 

Her ser du karene ute på fjorden på en av etappene i starten av turen deres. Foto: Sølvtrans.
Her ser du karene ute på fjorden på en av etappene i starten av turen deres. Foto: Sølvtrans.

Båten som ble brukt ble bygget ved Båtskott Trebåtbyggeri på Stadsbygd ved Kystens Arv ved Trondheimsfjorden. Der har far og sønn Borgfjord i løpet av 4,5 uker bygd en tradisjonell åfjordsbåt i størrelsen seksring. Les mer om dette her. 

Før avgang fra Trondheim ble båten, som fikk navnet «Ronja Hope» etter en avstemning på Facebook, skjenket i øl på tradisjonelt vis av Kreftoreningens generalsekretær Anne Lise Ryel. 

Klypa var med på nest siste etappen

Stand-up komiker og kjendis Kjell «Kjellen» Bigset, som for tida er aktuell med showet "Med prostata mot stjernene" ble hentet av følgebåten og var med på nest siste etappe fra Misund i Otrøya kommune inn mot Brattvåg i Møre og Romsdal.

Selv om det var mye bølger og dårlig vær, var stemningen god da Klypa var med på nest siste etappe med Robin og Bobilkongen. Klikk for større bilde. Foto: Håkon Normann Rønning/Aquastructures.
Selv om det var mye bølger og dårlig vær, var stemningen god da Klypa var med på nest siste etappe med Robin og Bobilkongen. Klikk for større bilde. Foto: Håkon Normann Rønning/Aquastructures.

Over 500 personer fulgte ferden deres via sosiale medier, der «Kjellen» best kjent som «Klypa» sang for full hals og svarte på spørsmål fra publikum. «Klypa» oppfordret folk til å spørre ham om både kvinnfolk, turen og andre snuskerier.

Til kyst.no sier «Kjellen» at grunnen til at han valgte å bli med på turen var først og fremst for å støtte kreftsaken.

- Karene gjør en fantastisk viktig jobb og jeg var aldri i tvil om at jeg skulle bli med på dette. Turen var flott, men tung. Det var mye bølger og hardt vær og ro i, men mye godt humør og mykje fliring på turen. Vi fikk mange gode kommentarer i sosiale media på turen. Det var mange som påpekte hvor viktig humor er i hverdagen også for de som er rammet av kreft, forteller han.

- Karene gjør en fantastisk viktig jobb og jeg var aldri i tvil om at jeg skulle bli med på dette.

- Kjell «Kjellen» Bigset

God stemning

Robin sier at turen med «Kjellen» var morsom og at de hadde god stemning underveis, selv om været ikke spilte helt på lag.

- Nest siste etappe var utfordrende og tung, det var mye bølger og vi rodde ikke så mye i takt, forteller han, men legger til at de hadde en fin tur likevel. 

Her kan du se hvor mye de har samlet inn og hvem som har donert til saken. 

Se stort bildegalleri fra turen og folkefesten under. Foto: Håkon N Rønning, Kreftforeningen og Sølvtrans.

Annonse