Havyard Leirvik Foto: Fuglefjellet

I brudd med lånebetingelsene

Havyard har avdekket et større avvik etter fremleggelsen av regnskapet for 4. kvartal og er i brudd med lånebetingelsene. Det skriver selskapet i en børsmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- I perioden etter regnskapsfremleggingen har det blitt avdekket avvik på forhold som i sum gir en vesentlig negativ regnskapsmessig effekt for årsregnskapet 2018, foreløpig anslått til om lag MNOK 100 i forhold til de rapporterte tallene, heter det i meldingen.

I hovedsak knytter avvikene seg til to større prototype-prosjekter ved Havyard Ship Technology sitt verft i Leirvik, hvor ferdigstillelse av prosjektene pågår. Ved gjennomgang av andre pågående prosjekter er det ikke funnet avvik av 
betydning. 
  
- Videre er det avdekket at det ikke er grunnlag for videre drift i et fransk underselskap med virksomhet mot et fransk verft, samt at det anses nødvendig å gjøre enkelte nedskrivninger av finansielle eiendeler, skriver Havyard videre. 
  
Den samlede effekten påregnes å medføre at selskapet kan være i brudd med covenants hva gjelder egenkapital og arbeidskapital. Det er imidlertid igangsatt dialog med långivere for å minimere effektene av slike brudd. Videre er det satt i gang interne tiltak, samt at selskapet er i god dialog med kunder.