Daniel Vikstrøm i Inchcape er overbevist om at markedet snur i år.

- I år snur det

- Oljeprisene er på vei opp, aktivitetene øker, og kundene kommer tilbake. Det snur i år! Det sier viseadministrerende direktør Daniel Vikstrøm i det globale havneagentselskapet Inchcape i Dubai til Skipsrevyen. Selskapet regner med en økning i De forente arabiske emirater på over 10 prosent i løpet av 2018. ​

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Inchcape Shipping Services er en av verdens største shippingagenter med 300 kontorer i 70 land med 4000 ansatte. 

Suksess med bunkerservice og sjømannslounge

- Inchcape har lansert to nye tjenester som er med på å øke markedsandelene for Inchcape i Emiratene, sier Vikstrøm. I Fujaiarah havn lanserte Inchcape i oktober en full-service bunkertjeneste for sine kunder. I mars benyttet 31 skip denne tjenesten.

– Dette hjelper oss å øke fortjenesten i en tid med pressede marginer på alle havneagenttjenestene, sier Vikstrøm. Et annet tilbud som vi har lansert i år er en ny loungetjeneste for sjøfolkene. De har ofte en lang reise bak seg for å komme til havnebyen som de skal mønstre på skipet, og har ofte en lang ventetid før de går om bord.

– Nå har vi etablert en lounge der de kan vente, spille spill, slappe av, lage seg litt mat på et enkelt kjøkken. Dette har sjøfolkene gitt oss svært gode tilbakemeldinger på, sier Vikstrøm. – Sett ut fra de økte aktivitetene fra kundene som vi nå har registrert så vil vi oppleve mer enn 10 prosent vekst i Fujaiarah i løpet av 2019, sier Vikstrøm.

Konsolidering og prispress

– OPEC har redusert sin produksjon. Det har gitt resultater. Oljerelaterte kunder er på vei tilbake, men har et mye sterkere innkjøpsperspektiv, sier Vikstrøm.

– Det vil skje en konsolidering i bransjen. De små selskapene vil gå under. De store vil klare seg, tror Vikstrøm.