Hydroniq Coolers skal levere selskapets Pleat sjøvannskjølingssystem til «CLV Nexans Aurora» Illustrasjon: Skipsteknisk

Hydroniq Coolers vinner kontrakt

Ulstein Verft har tildelt Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers en kontrakt for å levere sjøvannskjølingssystemet til et kabelleggingsfartøy som verftet bygger for Nexans Subsea Operations.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet «CLV Nexans Aurora» kommer til å spille en viktig rolle med å installere Nexans’ undersjøiske høyspentkabler som skal koble offshore vindparker til strømnettet, støtte elektrifisering av petroleumsinstallasjoner offshore, og skape sammenkoblinger mellom land. 

Som del av kontrakten skal Hydroniq Coolers levere selskapets Pleat sjøvannskjølingssystem til «CLV Nexans Aurora». Pleat sjøvannskjølere reduserer systemtemperaturen til motoren og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann. Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

«CLV Nexans Aurora» er et DP3-kabelleggingsfartøy som vil være utstyrt for installasjon av kraftkabler, inkludert buntlegging, spleising og reparasjon av kabler, samt nedgraving av kabler. Fartøyet er utstyrt med gode manøvrerings- og posisjoneringssystemer og kan dermed operere under tøffe værforhold.

Det avanserte kabelleggingsfartøyet har en stor kabelkarusell med kapasitet på hele 10 000 tonn, og i tillegg 450 tonn fiberoptisk kapasitet. Fartøyet er 31 meter bredt, 149,9 meter langt, og en dødvekt på 17 000 tonn. Etter planen skal skipet leveres i 2021.

Hydroniq Coolers leverer marine kjøleløsninger til fartøy som opererer innen offshore, shipping, cruise, passasjertransport, fiskeri og oppdrett. Blant selskapets kunder og samarbeidspartnere finner man redere, verft og skipsdesignere. Selskapet er eid er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS).