Gå til innhold
Annonse

Hybridkontrakt til ACEL og Høglund Power Solutions

Den miljøvennlige turistbåten MS «Bard» bygges hos Maritime Partner i Ålesund
Den miljøvennlige turistbåten MS «Bard» bygges hos Maritime Partner i Ålesund

ACEL og Høglund Power Solutions er tildelt kontrakten om levering av hybridsystemet til den nye miljøvennlige turistbåten MS «Bard». Båten skal bygges hos Maritime Partner i Ålesund, som også bygger rederiets første båt MS «Brim».

Annonse

Leveransen blir en del av den komplette elektropakken fra ACEL som inkluderer elektroprosjektering,  AC og DC tavler, installasjon, test og idriftsettelse, heter det i en pressemelding mandag. 

- Det er godt å se at vår strategi om å fokusere på prosjekter som er forankret i bærekraft og energieffektivitet lykkes, vi begynner nå å få en lang referanseliste fra prosjekter som inneholder installasjon av batterisystem sier Anders Vedlog, avdelingsleder for Marine installasjon i ACEL AS.

Vil spare vekt

Systemet blir utviklet med et fokus på vektbesparelse for ytterligere energieffektivitet, og bygges rundt en 800 kWh «lightweight» Corvus Dolphin batteripakke fra Corvus Energy.  Systemet styres fra vårt egenutviklede Energy Management og Power Management System og vil i sin helhet kunne kontrolleres fra kontrollstolen i styrhuset.

- Vi trengte en fleksibel løsning tilpasset mindre skip, der vektbesparelse og plasseffektivitet er helt avgjørende. Evnen ACEL og Høglund Power Solutions viste til å finne en innovativ løsning som tar hensyn til vårt driftsmønster og bruk gjorde valget enkelt. Vi er stolte over å ha en lokal leverandør som forstår fokuset vårt på en optimal opplevelse for gjestene sier Espen Larsen-Hakkebo fra Brim Explorer.

Annonse