Gå til innhold
Annonse
«Fridtjof Nansen»  på Svalbard. Illustrasjon: Hurtigruten
«Fridtjof Nansen» på Svalbard. Illustrasjon: Hurtigruten

Hurtigrtuen har inngått intensjonsavtale om et tredje ekspedisjonscruiseskip fra Kleven Verft. 

Annonse

Det fremgår av en pressemelding fra rederiet. 

- Vi er strålende fornøyde med å kunne gå ut med planene om å bygge enda et revolusjonerende hybriddrevet ekspedisjonsskip. Dette grensesprengende skipet vil ta gjestene våre til noen av de mest spektakulære stedene på kloden – på en mer bærekraftig måte enn noen gang tidligere, uttaler konsernsjef Daniel Skjeldam i meldingen. 

Skipet er planlagt med flere nyvinninger, blant annet ny teknologi og betydelig større batteripakker for å gjøre ekspedisjonsseilingene enda mer bærekraftige.

Hurtigrutens to første hybridskip, «Roald Amundsen» og  «Fridtjof Nansen» som skulle vært levert i 2018 er nå forventet levert i 2019. I løpet av det siste halvåret har Hurtigruten kjøpt opp veftet i Ulsteinvik, og skiftet ut den administrerende direktøren med sin tidligere prosjektdirektør Olav Nakken for å komme tettere på byggeprosessen. 

Det nye skipet er planalgt levert i løpet av andre kvartal 2021. Kleven og Hurtigruten fortsetter dialogen rundt intensjonsavtalen, og alt forventes å være på plass i løpet av første kvartal 2019. 

 

Annonse