«Fridtjof Nansen» på Svalbard. Illustrasjon: Hurtigruten

Hybrid nummer tre for Hurtigruten

Hurtigrtuen har inngått intensjonsavtale om et tredje ekspedisjonscruiseskip fra Kleven Verft. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det fremgår av en pressemelding fra rederiet. 

- Vi er strålende fornøyde med å kunne gå ut med planene om å bygge enda et revolusjonerende hybriddrevet ekspedisjonsskip. Dette grensesprengende skipet vil ta gjestene våre til noen av de mest spektakulære stedene på kloden – på en mer bærekraftig måte enn noen gang tidligere, uttaler konsernsjef Daniel Skjeldam i meldingen. 

Skipet er planlagt med flere nyvinninger, blant annet ny teknologi og betydelig større batteripakker for å gjøre ekspedisjonsseilingene enda mer bærekraftige.

Hurtigrutens to første hybridskip, «Roald Amundsen» og  «Fridtjof Nansen» som skulle vært levert i 2018 er nå forventet levert i 2019. I løpet av det siste halvåret har Hurtigruten kjøpt opp veftet i Ulsteinvik, og skiftet ut den administrerende direktøren med sin tidligere prosjektdirektør Olav Nakken for å komme tettere på byggeprosessen. 

Det nye skipet er planalgt levert i løpet av andre kvartal 2021. Kleven og Hurtigruten fortsetter dialogen rundt intensjonsavtalen, og alt forventes å være på plass i løpet av første kvartal 2019.