Gå til innhold
Annonse
Fra 2020 starter Hurtigruten seilinger i Alaska med MS «Roald Amundsen» Foto: HURTIGRUTEN
Fra 2020 starter Hurtigruten seilinger i Alaska med MS «Roald Amundsen» Foto: HURTIGRUTEN

Hurtigruten utvider ekspedisjonscruiseprogramet, og setter for første gang Alaska på programmet, med MS «Roald Amundsen» . 

Annonse

Hurtigruten tilbyr nå mer enn 250 reisemål i mer enn 30 land fra pol til pol. Fra 2020-sesongen kan norske og utenlandske reisende oppleve flere bærekraftige nyheter.

Den første sesongen med Hurtigrutens hybriddrevne og miljøvennlige ekspedisjonsskip MS «Fridtjof Nansen» – som skal seile til Antarktis, Grønland, Island, og på norskekysten.

Tidenes største tilbud av bærekraftige Antarktis-ekspedisjoner, med mer enn 30 ulike seilingsruter å velge mellom.

Et totaloppusset MS Fram, som vil fremstå som et helt nytt ekspedisjonsskip 

Og ikke minst: En serie ekspedisjonscruise til Alaskas villmark med hybriddrevne MS «Roald Amundsen», heter det i en pressemelding.

Konsernsjef, Hurtigruten, Daniel Skjeldam. Foto: HURTIGRUTEN
Konsernsjef, Hurtigruten, Daniel Skjeldam. Foto: HURTIGRUTEN

Hurtigrutens Alaska-ekspedisjoner kombinerer uberørt villmark og et rikt dyreliv, og historie og kultur.

– Alaska er som skapt for ekspedisjonsseilinger, og Alaska og Hurtigruten er en perfekt match. Vi kommer til å seile til områder og havner som de store cruiseskipene ikke kan seile til, og vi skal by på det ekte Alaska, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Hurtigruten kommer til å ta gjester tettere på naturen og lenger inn i Alaskas villmark enn cruiserederier flest. Med seilinger som spenner fra 8 til 18 dager, utforsker seilingene legendariske steder som Inside Passage i kombinasjon med havner som nærmest aldri besøkes – som for eksempel «norske» Petersburg.

Hurtigruten blir det første selskapet noensinne som tilbyr seilinger med hybridskip i Alaska. MS «Roald Amundsen», som for tiden er under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik, er utstyrt med store batteripakker og er fullspekket med innovativ grønn teknologi. 

Et ekspedisjonsteam bestående av geologer, biologer, historikere, aktivitetsguider og andre eksperter fordyper opplevelsen til de maksimalt 500 gjestene om bord.

Annonse