Begge fartøyene i aksjon hos FSV Group. Foto: FSV Group

Hurtiggående fartøy overlevert FSV Group

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Brødrene Hukkelberg har denne våren og sommeren overlevert to hurtiggående fartøyer til FSV Groups datterselskap InspectMar. Det fremgår av en pressemelding fra verftet i Aukra. 

"Fast Server" overlevert i april er av typen HB 1211 WB, skal sammen med "Fast Pioner" - et HB 1411 LDC (Light Diving Craft)/ROV- fartøy overlevert 8. juni - utføre inspeksjonstjenester for havbruksnæringen.

- Safe Air Diving har designet og montert dykkersystemet etter NORSOK U103 og IMCA for inshore overflateforsynt dykking ned til 50 meter med luft som pustegass. En Bauer 140L-kompressor og en stor aluminium-flaskebank forsyner dykkerpanel med luft til 2 dykkere, montert med umbilical på 70 meter, vest med 10L bailout, og Kyrby Morgan-bandmaske, gjør at det kan utføres sikker og effektiv dykking, skriver verftet i en pressemelding.

Foto: Kjell Stian Brunes

"Fast Pioner" og "Fast Server" har en toppfart på henholdsvis 35 og 37 knop, har spesialbygde skrog i aluminium.

"Fast Pioner" er 14,32 meter lang og 3,5 meter bred og er utstyrt med to Yanmar 6LY3-motorer, ZF 280-gir og Hamilton 290-vannjet.

Ny fartøystype

Petter Thoresen, daglig leder i FSV Group, kan fortelle til skipsrevyen.no at båten allerede er tatt i bruk på vestlandet.

- Selv om det er velkjent arbeid,  er dette en ny båttype for oss, så det er litt spennede, sier Thoresen om de to nye fartøyene i flåten.

Om det blir flere tilskudd i nær fremtid er ennå for tidlig å si: - Vi har ingen konkrete planer for fremtidige kontraheringer, men håper jo at det kan bli aktuelt, avslutter Thoresen.