Per Sævik er fornøyd med fjorårets resultat.

Historisk år for Sævik-familien

Havila Holding AS, familieselskapet til Per Sævik skriver i en pressemelding at de i 2017 fikk sitt beste resultat noensinne. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Årsoverskuddet ble på 2,073 milliarder kroner etter skatt. Driftsresultatet var 675 millioner kroner. Sævik-familien hadde ved årsskiftet eiendeler for 17, 5 milliarder kroner. Egenkapitalen er 3,94 milliarder kroner, informerer de i meldingen. 

Sævik-familien har med utspring i sin eksponering i offshore-rederier bygget opp en robust og divertifisert selskapsstruktur, med investeringer i Fjord1, eiendom, skipsverft og andre segmenter. I 2017 investerte Havila Holding AS også i seismikk-industrien.

– Totalt sett er jeg fornøyd med det vi fikk til i 2017. Deler av konsernet merker fortsatt etterdønningene av oljekrisen. Vi forventer oppgang, men når det skjer er vi usikre på. Havyard Group har de siste årene gjennomgått en endringsprosess som bør gi bedre resultater fremover. Fjord1 gjør det bra. Jeg har forventninger om at det vil fortsette en god stund fremover, uttaler Per Sævik. 

Tror reiseliv er “den nye oljen”

Sævik-familien har gått tyngre inn i reiseliv/opplevelser.

Havila opplyser at skipene til Havila Kystruten skal være operasjonelle 1. januar 2021, og at byggekontraktene er ferdigforhandlet.

– Bare mindre detaljer gjenstår. Vi har stor tro på at dette skal bli en suksess. Våre ivrigste tvilere tror jeg vil bli overrasket, sier Sævik. 

I tillegg til å etablere Havila Kystruten, som fikk konsesjon på fire skip langs kystruten har det blitt investert i to hoteller på Nordvestlandet.

– Vi har tro på at reiseliv og at opplevelses-industrien vil vokse og bli «den nye oljen». Derfor satser vi på «Kystruten» og hoteller med god beliggenhet. Vi forventer at denne satsningen skal gi resultater og ser ikke bort fra at vi kan investere mer i denne sektoren, avslutter Sævik.