Lars Gørvell-Dahll Foto: Vibeke Blich

Hele næringen møttes i Ålesund

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Vi har sagt at på Verftskonferansen stiller man i nedgangstider fordi man lurer på når det vil snu - og man stiller i oppgangstider fordi man lurer på når det vil snu og gå nedover, sier bransjesjef Lars Gørvell-Dahll.

Største andelen av de 500 deltakerne på Verftskonferansen 2014 var næringslivsledere. Lars Gørvell-Dahll i Norsk Industri er godt fornøyd med årets oppmøte i Ålesund.

- Jeg synes at det har vært veldig artig. Folk har vært positive. Det har vært mange gode diskusjoner og foredrag, sier Gørvell-Dahl.

Viktig møteplass

Han snakket varmt om Verftskonferansens betydning som møteplass for den maritime næringen. Selv om det er viktig med gode foredragsholdere, er det selve minglingen som har vært en av hovedårsakene til at han selv har vært gjest år etter år.

- Jeg synes spesielt minglingen utenom foredragene, pausene, samt festmiddagen tirsdag kveld hvor du hørte debatterer, diskusjoner og at folk introduseres for hverandre, er viktig, fortsetter han.

Innovativ bransje

Selv om bransjen har ord på seg for å være konservativ, er den samtidig innovativ. Arrangøren har derfor holdt seg til den gode, gamle suksessoppskriften, men fiffet det hele opp med lyd- og lyseffekter for å pynte litt på det visuelle inntrykket.

Gørvell-Dahll påpeker at de i år valgte å ha underholdning, av artisten Trine Rein, under middagen. Og at antall gjester under middagen faktisk var doblet fra foregående år.

- Det er ingen grunn til at vi skal overgå dette til neste år, men heller fortsette i samme tralten. Styret mitt er tungvektere i bransjen, det er de som henter inn de gode foredragsholderne. Styret lager et forslag og vi blir enige, men vi kan ikke begynne planleggingen for tidlig, for det skal jo være aktuelle tema, avslutter han.

[gallery ids="13980,13979,13976,13975,13974,13973,13971,13970,13969,13968,13967,13966"]

Mer om Verftskonferansen 2014:

Dro til med politikk på Verftskonferansen

Alt er blitt større siden sist, gjelder det markedene også?