Gå til innhold
Annonse
Annonse

Hallvard Fosnavaag er ansatt som ny leder for Havyard sitt kontor i Singapore og får ansvar for markedene i Asia og Midt Østen.

Havyard Group ASA har et sterkt merkenavn i Asia og har levert design og utstyrspakker til redere og verft i Singapore, India og Kina, i tillegg til å bygge av skip til indisk reder ved gruppens verft i Norge. I tillegg til Havyard Far East Pte. Ltd. i Singapore, har Havyard også kontor i Shanghai i Kina. Hallvard Fosnavaag er ansatt for å lede Havyard Far East i Singapore og vil få ansvar for Asia (utenom Kina) og Midt Østen.

Lang erfaring i bransjen

Hallvard Fosnavaag er 51 år, gift og har to voksne barn. Han er utdannet sjøkaptein og har seilt på flere typer offshore fartøy, sist på det EMAS-eide kabellegging / konstruksjonsfartøyet «Lewek Connector». Før det var han inspektør for rederiet under byggingen av skipet i Norge. Hallvard har også jobbet innen drift av offshore skip i flere norske rederi, deriblant som operasjonssjef i Siem Offshore.

– Jeg har god erfaring fra offshore fartøy, både som kaptein om bord og med drift av skipene fra land, sier Hallvard Fosnavaag. – Jeg tror dette er noe jeg vil ha nytte av i jobben i Havyard og at denne kompetansen også kan komme kundene til Havyard til gode. Selskap i Norge er blant de fremste til å utvikle, bygge og drive avanserte skip og med tilpasninger vil mye av denne teknologien også kunne gi merverdi til rederiene i Asia. Vi ser at det blir stadig mer fokus på driftsøkonomi og miljø og der er Havyard sine produkt langt fremme, mener Fosnavaag.

Hallvard vil bruke den nærmeste tiden til å bli enda bedre kjent med Havyards produkt og organisasjon og forventer å være på plass i Singapore i mars. – Det er veldig spennende for meg å ta fatt i denne jobben. Jeg har ikke jobbet med salg før, men håper jeg vil kompensere for det med kunnskap om båt. Når jeg først bestemte meg for å prøve noe nytt var Havyard et naturlig sted å se til og jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen. Nå ser jeg fram til å komme i gang og å møte kundene for å diskutere om vi kan finne gode forretningsmuligheter sammen, sier en entusiastisk Hallvard Fosnavaag.

Lokal tilstedeværelse

Hallvard Fosnavåg vil flytte til Singapore og ha Havyard Far East som sin base. Derfra vil han betjene kundene i Singapore og resten av markedet med støtte fra organisasjonen til Havyard i Norge.

Gisle Vinjevoll Thrane, salgsdirektør i Havyard Design & Solutions mener at en nøkkelfaktor for å lykkes i alle marked, og kanskje spesielt i Asia, er å være til sted, betjene kundene og bygge langsiktige relasjoner. – Vi har et sterkt fotfeste i Asia, spesielt i Kina der vi har hatt egne ansatte siden 2009, sier Thrane. – Vi har også vært aktive i Singapore, men har sett at det er utfordrende å betjene markedet bare med folk som reiser fra Norge. Når vi har fått Hallvard på laget, har vi fått en ressurs som vil være til stede lokalt og betjene kundene på en bedre måte. I tillegg vil hans kompetanse innen operasjon av skip vil også være til stor nytte både internt i Havyard og for våre kunder.

– Vår teknologi, kompetanse og produkt som er tilpasset lokale krav gjør oss attraktive for kundene i disse markedene. Havyard har stor fleksibilitet og kan levere alt fra enkle systemer til design og utstyrspakker og komplette skip, basert på hva kunden ønsker. Vi har stor tro på at Hallvards lokale tilstedeværelse vil bli oppfatte positivt og at vi på sikt vil kunne utnytte potensialet som ligger i disse markedene enda bedre enn i dag, sier salgsdirektør Thrane.

Annonse