Båten er åtte meter lang, og skal brukes på lokaliteter i Kinn- og Bremanger kommune. Foto: Tuco Marine.

Tuco Marine med enda en båt til oppdrettsnæringen

Lakseoppdretteren Havkar Drift AS overtar en ny ProZero arbeidsbåt fra Tuco Marine.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Båtene av typen ProZero 8 m Full Cabin ble bygget ved Tuco Yacht Verft ApS i Faaborg, Danmark.

Båten er designet og optimalisert for å fungere som plattform for persontransport, men driften vil også omfatte reparasjon og vedlikehold av utstyr og strukturer, samt andre tjenester i oppdrettsnæringen. 

Den åtte meter lange ProZero leveres med en innebygd dieselmotor og Z-drive, og alle de nødvendige sertifikater for drift i samsvar med norske nasjonale forskrifter.

ProZero-skroget sikrer ifølge Tuco Marine komfortabel og sikker seiling selv i voldsomme innsjøer, der de fleste fartøyer må gi seg.

Kjetil Nygård, CEO i ProZero Norge, Henrik Sonne, senior project manager i Tuco Marine og Kenneth Seljen, operations manager i Havkar Drift AS. Foto: Tuco Marine.

Forbedrer driftskostnadene

Fartøyet vil bli brukt i Kinn- og Bremanger kommune på lokaliteter som eies av Austevoll Melaks, Langøylaks AS og Troland Lakseoppdrett AS og forvaltes av Havkar Drift AS.

- Det er relativt lang avstand mellom lokalitetene som også er utsatt for hardt vær. Båten har et lavt drivstofforbruk og høy hastighet, og forbedrer dermed driftskostnadene våre. Vi ser frem til å bruke denne båten i området med det krevende været og tøffe sjøforhold, sier Johannes Møgster, administrerende direktør i Havkar Drift AS i en pressemelding. 

Fartøyet kommer med fulle specs, inkludert dekkspill og ekstra styringsplass utenfor. Robuste rekkverk og godt designet baug-ankomst er viktige deler av dekkets utforming, som også har et hevet akterdekk som fungerer som arbeidsplattform i full bredde for mannskapet.

Tidligere har Tuco Marine også levert arbeidsbåt av samme type til Egil Kristoffersen & Sønner AS i Jennskaret i Vesterålen.