Havila Faith forsvinner fra Havila Shipping

Havila kvitter seg med skip

Havila Shipping ASA har inngått avtaler om salg av PSV fartøyene Havila Faith og Havila Favour.  Fartøyene forventes overlevert til ny eier innen kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havila kvitter seg med blant annet Havila Favour

Fosnavåg-rederiet Havila Shipping ASA har inngått avtaler om selge PSV-fartøyene Havila Faith og Havila Favour. Skipene er blant de eldste i Havila-flåten, og har siden refinansieringen for vel ett år siden ikke tilhørt selskapets kjernevirksomhet.

Med disse salgene er Havila Shipping ASA nesten ferdig med «ryddesjauen» i flåten. Fire Singapore-skip er solgt i tillegg til de to som nå er solgt. Etter dette gjenstår det bare en PSV til som skal selges, Havila Fortress, som ble bygget i 1996.

Administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping ASA har hatt et travelt års etter refinansieringen i februar 2017:

- Vi har nesten kvittet oss med alle skipene som ble definert som utenfor kjernevirksomhet. Skipene som er solgt er fra 1990-tallet; de 19 skipene som blir igjen er alle betydelig yngre og mer konkurransedyktige, opplyser Sævik i en pressemelding.

Skipene forventes overlevert til ny eier innen kort tid.