Gå til innhold
Annonse

Har så langt samlet inn over 200 000 kroner for kreftsaken

Robin og bobilkongen ror for kreftsaken og prøver å samle inn mest mulig penger til Kreftsaken. Foto: Sølvtrans.
Robin og bobilkongen ror for kreftsaken og prøver å samle inn mest mulig penger til Kreftsaken. Foto: Sølvtrans.

Hittil har Bobilkongen og Robin i Sølvtrans-rederiet samlet inn 202 000 kroner til Kreftforeningen. Ferden deres startet i Trondheim på Nor-Fishing og skal ende i Ålesund. 

Annonse

Så langt har ferden vært preget av mye latter, ruskevær og mange kilometer med åretak med fartøyet «Ronja Hope». Målet deres er å ro fra Trondheim til Ålesund og samle inn mer enn 1 million kroner til kreftforeningen. Turen deres har fått navnet «Åretak for kreftsaken».

Hittil opplyser Robin Halsebakk at de har samlet inn 202 000 kroner, og sier til Kyst.no/Skipsreven.no at turen så langt har gått veldig bra.

- Vi ligger et døgn foran skjema og har kommet til Kristiansund nå, og er ved godt mot, forklarer Halsebakk søndag ettermiddag. 

På dag to hadde roerne fint driv ut fra Sandstad, men allerede etter 6-7 NM ble det stygt vær og det var ikke mulig å komme seg frem og måtte bli slept av følgebåten. Cirka syv mil før Edøy fikk de igjen vær til å fortsette.

- Vi hadde da såpass med energi at vi likesågodt rodde forbi Edøy og til Ringholmen hvor vi overnattet. Ringholmen er en fantastisk plass hvor vi fikk nydelig bevertning! Stekt laks, overnatting og frokost fikk vi av den gjestfrie bevertningen, melder de i en statusoppdatering på Facebook. 

Dag tre gikk fra Ringholmen til Kristiansund, og Robin og bobilkongen opplyser at etter en god frokost påspandert av vertskapet på Ringholmen gikk de løs på de 10 milene til Kristiansund.

– Det var en flott og variert dag med rolig sjø og et skikkelig ruskevær, men stemningen er på topp, melder de.

Petter Gunnarstein
Petter Gunnarstein "Bobilkongen" foreviger den fine regnbuen på dagens rotur. Foto: Sølvtrans.

Mange i næringen donerer

Donasjonene og lovordene strømmer inn fra både havbruksselskap og shippingnæringen. Blant annet har oppdrettselskapet Måsøval Fiskeoppdrett donert 75 000 kroner til formålet, og skriver “For et fantastisk originalt stunt, for en særdeles viktig sak. Måsøval selskapene vise sin støtte med kr 1000,- per ansatt, totalt kr 75.000 kroner. Vi ønsker Ronja Hope med mannskap lykke til på ferden og hvert eneste krafttak underveis”. 

Arctic Swan/Remøy Rederi AS har også donert 50 000 kroner, det samme har Europharma. Daglig leder Jim Roger Nordly skriver “Ha en riktig god tur gutter. Vi i Europharma er stolt av den innsatsen dere gjør for kreftsaken. Dere er flotte representanter for verdens flotteste næring. Hele havbruksnæringen heier på dere”.

Bakgrunnen for turen: I fjor sommer samlet Robin Halsebakk (28) og Petter Gunnarstein (44) inn over en million kroner til Kreftforeningen. I 6 uker i strekk syklet Robin, og flere andre langs hele norskekysten for å promotere Sykkel-VM, sjømatnæringen, rederinæringen og samlet inn penger for Kreftforeningen.

Petter Gunnarstein kjent som bobilkongen, kjørte bobilen de bodde i underveis på turen, og karene tilbakela seg hele 5000 kilometer, hvor Robin tråkket fra Grimstad i sør til Kirkenes i nord. I år er målet deres å samle inn enda mer penger til det gode formålet, men sykkelen er byttet ut med robåt. Robin og Bobilkongen skal ro fra Trondheim til Ålesund på bare åtte dager. Deres ferd kan du følge i sosiale medier, der de jevnlig legger ut video-oppdateringer. 

Båten Robin og Bobilkongen ror ble torsdag i forrige uke skjenket på tradisjonelt vis ved Brattørkaia i Trondheim. Tilstede var blant andre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), som ønsket de to lykke til på ferden.

Fredag 31. august ror de i land i Ålesund sentrum ved Skansekaia, og alle er invitert til å bli med og heie gutta over målstreken og lage folkefest.

Facebook-video laget av Kreftforeningen.
Annonse