Har du 4,3 millioner igjen av feriepengene kan du leie denne yachten for en uke

“Legend” er bare en av av 14 luksusyachter som nå er i Norge for å oppleve alt fra fjordene til Svalbard. Interessen for luksusyachtferie i Norge er økende sier Arnfinn Seim Jr i Alex B.Grieg til Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

“Avanti,” “Legend” og “Sea Falcon” er tre av luksusyachtene som nå befinner seg i norske farvann. Om bord tasser barbeinte sjøgutter for ikke å lage merker på dekk og skipsgulv. Ellers er de ulastelig antrukket, ofte med tøy merket med yachtens navn og logo. Alt er velholdt og blankpusset. Beige overtrekk beskytter vinsjer, skinnsofaer og annet utstyr mot sol og regn når båtene ligger i havn. Spør du dem om hvem som er ombord smiler de bare uforstående.

Diskresjon og sorte solbriller

Luksusyachter er diskresjon og sorte solbriller.
– Om vi hadde visst hvem som var ombord så hadde vi ikke fortalt det, sier Arnfinn Seim Jr. Det er nesten alltid utenlandske kjendiser i en eller annen kategori ombord, men hele poenget er jo nettopp at de kan ha sin ferie uforstyrret og gå omkring i fred uten innpåslitne paparazzier etter seg.
Han arbeider for selskapet Alex B. Grieg som er et av selskapene som tilrettelegger for luksusyachtene på Norgesferie.

Markedsføring gir resultater

Gjennom fire år har selskapet Super Yacht Norway markedsført Norge som alternativ luksusyachtdestinasjon til Karibien og Middelhavet.
– Det ser ut som om dette begynner å gi resultater, sier Seim. – Det er en økende interesse for luksusyachtferie i Norge. Hittil i år har vi registrert 14 yachter for Norgesopphold. Gjennom hele fjorårssesongen var det 18 superyachter her. Båtene blir gjerne seilt hit fra Karibien eller Middelhavet og kan komme hit flere uker før eieren kommer. Eller de kan komme hit med gjester som har kommet om bord i Danmark eller England. Oppleggene er helt individuelle og de skal oppleve alt fra fjordene til Svalbard. Bookingen skjer i Miami/Florida, London og rundt Middelhavet. Det er nesten alltid utlendinger som er ombord på luksusyachtene, sier Seim.

460 000 euro i uken

“Legend” er en av luksusyachtene som akkurat nå oppholder seg i norske farvann. I følge nettstedet Yacht Charter Fleet er luksusyachten til leie for 460 000 euro per uke, eller den nette sum av godt i overkant av 4,3 millioner norske kroner. Det kan imidlertid være mulig å spleise, for “Legend” har overnattingskapasitet til 26 gjester i 13 soverom, 2 VIP-rom og 4 doble kahytter. Hun har et mannskap på 19 om bord for å sikre en avslappet luksusyacht opplevelse.

– Tidløs styling, vakre møbler og overdådige sitteplasser skaper en elegant og komfortabel atmosfære, heter det på Yacht Charter Fleet. Fartøyet gjør 13 knop og har en rekkevidde på 7640 nautiske mil på drivstofftankene. Det er både snøscooter og vannscooter ombord og eget helikopterdekk, hvis det skulle bli behov for en rask tur tilbake på kontoret. Egen rib og kajakker er også i utstyrspakken. Boblebad gir en ekstra dimensjon til spaopplevelsen ombord.