Gå til innhold
Annonse
Rederiet The Fjords har ansatt mange norske sjøfolk. Her gratuleres kaptein og mannskap ombord på skipet
Rederiet The Fjords har ansatt mange norske sjøfolk. Her gratuleres kaptein og mannskap ombord på skipet

Rederiet “The Fjords” har ansatt 130 sjøfolk. 110 er norske. Det opplyser direktør Rolf Sandvik til Skipsrevyen. – Det synes vi er veldig positivt og håper at utlendingene også får norske lønninger sier Jonny Hansen fra Norsk Sjømannsforbund.

Annonse

–  Det er flott med slike postive nyheter! Det trenger vi, sier forbundsleder Jonny Hansen i Norsk Sjømannsforbund. I dag skriver Klassekampen at FRP har blitt presset inn i folden av regjeringssamarbeidet til å likevel ikke forsvare standpunktet om utsettelse av vedtaket om Color Lines flagging til NIS. Forbundet frykter at 700 kan miste jobben. Regjeringen påpeker at de med dette vil sørge for at flere norske sjøfolks arbeidsplasser reddes og at rederiet fortsatt blir værende i Norge. Nå blir det opp til rederiet å bestemme seg om hva de vil foreta seg. Arbeiderpartiet har fremholdt at rederiet går med betydelig overskudd og dermed ikke trenger å flagge om. 

Positive nyheter uten tvil

–  Det er uten tvil postivt at rederier som The Fjords ansetter så mange norske sjøfolk. Det  skal vi ikke stikke under en stol, men glede oss over. Dessverre er vi likevel fortsatt bekymret for norske arbeidsplasser i næringa. Det er alt for mange som fortsatt er kreative for å unngå å betale norske lønninger, sier Hansen.

Ser etter unge folk med ambisjoner

– Vi ser etter folk med ambisjoner, sier Sandvik i The Fjords. Rederiet trafikkerer Lysefjorden, Nærøyfjorden og Geirangerfjorden med 11 skip. Nytt av året er også at selskapet vil starte turistrute i Jørungfjorden.

– Vi snakker grundig om hvordan vi vil ha det ombord. Skipet skal være ditt andre hjem. Du skal passe på det og være glad i det.Og yte service for våre kunder. En ekstra kaffekopp eller strekke seg litt lenger for å gi hjelp i en gitt situasjon kan være gull verdt i mange situasjoner og gi flerfoldig igjen i goodwill og word of mouth, sier Sandvik.

Rederiet har også blant andre svensk og finsk arbeidskraft ombord.

Annonse