Gå til innhold
Annonse
Geir Larsen blir ny verftsdirektør  ved Vard Aukra. Foto: Vard
Geir Larsen blir ny verftsdirektør ved Vard Aukra. Foto: Vard
Annonse

Etter oppkjøpet av Storvik Aqua satser Vard videre mot akvakulturmarkedet, og har hentet inn ny verftsdirektør til Vard Aukra. 

Fra midten av juli tiltrer Geir Larsen (46) stillingen som verftsdirektør ved Vard Aukra, samt som ansvarlig for akvakultur i hele Vard-konsernet. Ansettelsen ble først omtalt i Romsdals Budstikke.

Larsen har erfaring både innen skipsteknologi og havbruk. Han kommer nå fra stillingen som administrerende direktør i Inpower AS, leverandør av diesel-elektriske fremdriftssystemer. På havbrukssiden har han blant annet erfaring som regional salgs - og servicesjef i Akva Group og farming manager i Maritech.

Utdanningen er fra Romsdal Videregåendes automasjonslinje, Aker Yards Business School og BI.

Satser på akvakultur i Aukra

Verftet i Aukra har de siste par årene bygget forflåter, avlusingsflåter og har også en brønnbåt i ordreboken. Nå skal verftet, sammen med Storvik Aqua danne sentrum for Vards satsing mot havbruksnæringen. Storvik Aqua er leverandør av utstyr til biomassemåling, foringsautomater, miljølogging og oksigenering.

- Det er en veldig spennende utvikling innen biomassemåling og sentralforingsanlegg i tillegg til flåten som allerede er levert, sier Larsen til skipsrevyen.no

- Vards satsing på akvakultur er et resultat av Vards historie innen fiskerisegmentet. For å komme ekstra nærme næringen kjøpte de opp Storvik Aqua i fjor høst. Nå skal skipsbygging og 30 års erfaring med akvakultur merges, sier Larsen om oppgaven som ligger foran ham.