Han blir ny kystdirektør

42 år gamle Einar Vik Arset ble i Statsråd 19. oktober utnevnt til ny kystdirektør. Stillingen har et åremål på seks år, og Arset gleder seg til å ta over.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette er en spennende lederstilling av flere grunner. Slik starter Arset å forklare overfor Skipsrevyen hvorfor han valgte å søke på stillingen.

- Havnasjonen Norge har verdens nest lengste kyststripe. Å trygge denne, videreutvikle kysten for ferdsel og transport er en viktig del av norsk politikk og verdiskapning, fortsetter han. 

Einar Vik Arset overtar som kystdirektør 6. februar 2016 Foto: Tony Hall

I løpet av søknadsprosessen satte han seg godt inn i Kystverket sine virkeområder.

- Nå ser jeg veldig frem til å sette i gang med et meget kompetent fagmiljø. Det var oppløftende å treffe den entusiastiske gjengen på hovedkontoret i Ålesund denne uken, sier Arset.

Lang erfaring

42-åringen har lang erfaring som toppleder i offentlig sektor. Siden 2010 har han vært rådmann i Ulstein kommune i Møre og Romsdal, og før det var han rådmann for nabokommunen Vanylven i nesten fem år.

Han er utdannet cand.merc. fra Norges Handelshøyskole med spesialisering i strategi, organisasjon og ledelse.

- Det er min ambisjon å være synlig, ryddig og progressiv. Kystverket er allerede en viktig utviklingsaktør for havbasert verdiskapning langs kysten, og skal fremdeles være en tydelig stemme i arbeidet med politikkutforming og levere effektivt på oppdraget. Jeg håper å kunne bidra både til fart og retning for sektoren, både internt og ut mot næringsliv og andre, sier Arset.

Samferdselsminister Jon Georg Dale Foto: Olav Heggø

Samferdselsminister Jon Georg Dale er sikker på at det er rett mann som er utnevnt i stillingen.

– Når vi nå tilsetter Arset får vi en dyktig leder med gode forutsetninger for å utvikle Kystverket videre som transportetat med ansvar for sjøtransport og sjøsikkerhet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Den nye kystdirektøren sier den grundige prosessen departementet har kjørt har vært en tillitsvekkende erfaring.

Arset tiltrer i stillingen 4. februar 2019.