Gå til innhold
Annonse
Fjord1 leverte over 200 millioner i pluss første halvår
Fjord1 leverte over 200 millioner i pluss første halvår

Fjord1 fikk et resultat etter skatt på 229,4 millioner kroner i første halvår 2018 av en omsetning på 1 505,5 millionar kroner. 

Annonse

Administrerende direktør i Fjord1, Dagfinn Neteland er spesielt tilfreds med resultatet for første halvår; i en periode hvor det er tatt levering av fem fartøy, og startet opp tre nye samband, skriver rederiet i en pressemelding.

Fjord1 er nå godt i gang med omstillingsprosessen i fra tradisjonelle dieselferger til elektriske ferjer. I 2020 vil 28 elektriske ferger være i drift, som en del av konvertering fra konvensjonell til elektriske ferjedrift.

- Det er samtidig stor aktivitet på anbudssiden. Fjord1 har deltatt i flere store anbud så langt i år, og flere store anbodsprosesser vil komme i løpet av høsten, forteller Neteland.

Mot slutten av året får Fjord1 levert ytterligere fem ferger; der to ferger skal operere på strekningen Brekstad-Valset, og tre ferger skal operere på sambandet Hareid-Sulesund.

-Nybyggene er med på å elektrifisere den norske fergenæringen, og vi i Fjord1 er stolte over å være en ledende aktør innen det grønne skiftet, sier Neteland.

Annonse