NTS solgte

God lønnsomhet i brønnbåt

Brønnbåt-næringen tjener gode penger for tiden. Både omsetning og driftsresulater bedrer seg.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det har vært en kraftig oppsving økonomisk for Brønnbåt Nord de siste årene. Selskapet er et av de mindre brønnbåtselskapene, men ikke mindre lønnsomt av den grunn.

Selskapet er et lokalt samarbeid mellom Salaks AS, Gratanglaks og Kleiva fiskefarm AS, og hadde i 2018 en omsetning på 83 millioner kroner, mot 73 mill. året før. Driftsresultatet er også styrket fra 23 millioner i 2017 til 35 millioner i fjor. Driftsmarginen deres var i fjor på 42 %, med en egenkapitalandelen også på 42 %. Selskapet har to brønnbåter, “«Grotanger» og «Lifjell», begge 650 kbm og er bygget rundt årtusenskiftet.

Gode tider for NTS

Fjoråret ble også svært bra for NTS der Brønnbåt-divisjonen hadde en samlet omsetning på kr 542,4 millioner kroner, sammenlignet me 443,8 millioner kroner året før. Resultat før skatt endte på kr 196,9 millioner kroner i 2018, mot 79,6 millioner kroner året før. Vel 61 millioner kroner av resultatet skriver seg fra gevinst etter salg «Dønnalaks»  og «Viktoria Viking».  

NTS  driftet ved ved årsskiftet til sammen 8 fartøy hvorav et var innleid på bareboatavtale, og 7 er i drift på faste kontrakter ved periodeslutt.