Brannen om bord på «Brim» oppstod på vei fra Fredrikstad til Sandefjord. Foto: Sigbjørn Larsen.

Gir pålegg til søsterskip etter batterihendelsen på «Brim»

Sjøfartsdirektoratet gir pålegg til søsterskipet «Bard» om utbedring før videre operasjon etter gjennomgang av dokumentasjon og informasjon i forbindelse med brannen på «Brim». Direktoratet understreker at det ikke er konkludert med årsak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ved gjennomgang av dokumentasjon og informasjon fra aktørene har direktoratet identifisert en designutfordring med ventilasjonsarrangement som kan ha bidratt til hendelsen, gjennom å tilføre salt/sjøvann til batterirommet. Dette er tilsvarende for søsterskipet «Bard» og Sjøfartsdirektoratet har derfor gitt pålegg om utbedring for søsterskipet før fart.

Sjøfartsdirektoratet understreker at det ikke er konkludert med årsak til brannen, men at sikkerheten må komme først og at det er grunnen til at det nå gis et pålegg om utbedring på søsterskipet før det settes inn i drift igjen.

Direktoratet vil også se på behov for tiltak på andre fartøy og vil vurdere hvor aktuelt en slik konstruksjon vil være på andre fartøy. Reder er gjort oppmerksom på at det kommer er pålegg, og har forståelse for det.

Sjøfartsdirektoratet vil igjen understreke at undersøkelsene ikke er ferdige, og at vi fortsetter det gode samarbeid med tett oppfølging for å finne årsak.