Foto: RoyalCaribbean

Gigantskipet snek seg under Storebælt

Natt til søndag passerte 360 meter lange Oasis of the Seas under Storebæltbroen i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Alt gikk som planlagt. Men vi var ikke forberedt på at passeringen skulle bli en så spektakulær opplevelse, sier kaptein William S. Wright.

Det som i utgangspunktet ble ansett som en fysisk umulighet ble gjennomført i natt. 72 meter høye Oasis of the Seas passerte den 65 meter høye Storebæltbroen. Det lot seg gjøre takket være spesialkonstruerte teleskopskorsteiner som ble senket ned. Dette reduserte skipets høyde med 6,15 meter. I tillegg passerte hun da det var lavvann. Og siden det gikk på høy hastighet satte det skipet dypere i vannet. Alt i alt reduserte det høyden med 8,5 meter.

- Enestående opplevelse

- Da vi nærmet oss Storebælt i høy hastighet var den visuelle opplevelsen ganske enestående. Selv om vi var helt trygge på at dette gikk fint, så var det nok enkelte av passasjerene som i ren refleks bøyde knærne litt da vi passerte, sier kaptein William Wright.

Neste stopp Southampton

I en hastighet av i underkant av 40 km/t stevnet skipet på 225.000 bruttotonn igjennom Storebælt, og mange skuelystne hadde samlet seg and på broen for å se det fullt opplyste skipet passere, men bromyndighetene stengte broen for sikkerhetsskyld for biltrafikk da skipet passerte. Nå er Oasis of the Seas på vei til Southampton i England hvor hun skal ha et kort opphold før hun setter kursen over til sin nye hjemmehavn i Fort Lauderdale, Florida.

Stor interesse

Over 5000 nordmenn har booket cruise med Oasis of the Seas. Skipet har en passasjerkapasitet på nesten 6300, i tillegg til et mannskap på 2165. Hun legger ut på sitt første ordinære cruise med passasjerer 5. desember, og vil seile på ukescruise på både Vestlige og Østlige Karibien.