Høye Høyesen overlater stafettpinnen og ny strategi for GCE Node til ny sjef. Foto: GCE Node.

GCE Node får ny leder og ny strategi

Høye Høyesen går av bare måneder etter at han tiltrådte som sjef for klyngen GCE Node på Sørlandet, men han rakk i alle fall å fullføre arbeidet med den maritime næringsklyngens nye strategi. Her er GCE Nodes 8 strategiske satsingsområder og nye leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi skal støtte implementering av et tankesett som fremmer FNs bærekraftsmål, sier Høyesen. Vi vil bidra til teknologiløsninger som reduserer utslipp av klimagasser. Vi styrker innovasjon basert på forskning og tett samarbeid mellom akademia, forskningsinstitutter og klyngens deltakere. Vi bygger sterke kunnskapsbaser og delet kompetanse i klyngen. Vi skal være kjent som et globalt ledende teknologiknutepunkt for bærekraftige hav- og energiløsninger. Vi vil styrke regional attraktivitet for investorer, gründere, talenter og studenter. Vi tilrettelegger for nye forretningsmodeller og støtter oppskalering av bedrifter. Vi støtter og påvirker utvikling av politikk, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

- Hvor lang tid vil den nye GCE NODE-strategien være relevant og gyldig? spør Høyesen og svarer selv: Inntil en ny strategi er skrevet, godkjent og implementert. Det har kanskje aldri vært et tydeligere eksempel på hvordan vanskelig det er å forutsi fremtiden. Covid-19-pandemien har - nesten over natten - endret måten vi samhandler med andre mennesker, hvordan og hvor vi jobber, og hvordan og hvor vi reise. Ingen så det komme. Ingen hadde planlagt det. Nei strategi etablert selv en måned før pandemiens utbrudd, beskrev ikke hvordan du skal operere i dette ekstraordinære nye globale miljøet.

- Midt i pandemien, godkjente styret i GCE Node en ny langsiktig strategi, sier Høyesen. Klyngens strategi for perioden 2020-2024, som ikke tilfeldig sammenfaller med sluttfasen av Innovasjon Norges 10-årig GCE-finansieringsperiode. Strategien gir retning og fokus og blir vurdert som et viktig verktøy for det daglige arbeidet med klyngens administrasjon og deltakende selskaper, sier Høyesen. 

- Det er imidlertid mer enn noen gang, klart at en langsiktig strategi må være dynamisk og kan endres når endring er nødvendig, sier Høyesen.  Vi er selvfølgelig glade for å få en ny GCE NODE strategi på plass, og vi er takknemlige for de mange selskapene og deres ansatte som har bidratt til å sette inn ord hva GCE NODE skal være, og hva klyngen og administrasjonen bør arbeide for og ha som mål å oppnå, slutter Høyesen.

Det er Tom Fidjeland, mangeårig leder i Cameron og National Oilwell Varco, som er ansatt som ny administrerende direktør i GCE Node.