Passasjerer må avvises fordi avgangene er fulle. Foto: Sigbjørn Larsen.

Fulle cruise

-Vi har sett en fin utvikling i cruisemarkedet sier Anders Rødne i rederiet Rødne. På flere avganger har det ikke vært plass til alle som vil om bord

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Om det er godværet de siste dagene eller en økt turisttrafikk eller rett og slett en økt interesse for å ta seg en tur på fjorden, som har ført til at cruisebåtene fylles opp, er ikke så godt å si. Sikkert er det at de reisende kan bli møtt med oppslag som beklager fulle avganger. Flere passasjerer må avvises på kaia fordi båtene er fulle. Det fikk Skipsrevyen opplyst i billettluken til rederiet Rødne i Bergen. En plakat på vinduet forkynte da også at avgangen fra Bergen til Mostraumen klokken 1400 på lørdag var utsolgt. Mange glade ansikter var å se om bord for de som hadde kommet med og mange måtte rusle slukøret tilbake fordi det ikke var flere plasser igjen.

Kineserne kommer

I tillegg til mange norske gjester har rederiet også sett en sterk økning av asiatiske passasjerer som vil oppleve det norske fjordlandet.

-Det har vært en sterk økning av asiatiske passasjerer de siste par årene sier Anders Rødne. Også turismen fra Japan og Russland har vært økende i tillegg til amerikanerne.

Har satset på cruisemarkedet

Skipet «Rygerdronningen» som skal trafikkere Lysefjorden er foreløpig siste nyanskaffelse i det familieeide rederiet Rødne som så dagens lys i 1956 med båten «Øygutt» (bygget i Hordaland i 1934) som ble innkjøpt for å frakte skolebarn i Finnøy kommune. Etter hvert ekspanderte rederiet langt ut over kommunegrensene med personbefordring både i rutetrafikk og sightseeing. I dag har rederiet 30 båter og trafikkerer flere ruter og sightseeingturer i Stavanger, Bergen og Lysefjorden.