MF «Kinsarvik» er et av mange fartøy som blir nektet å seile av Sjøfartsdirektoratet. Foto: Oma Baatbyggeri

Full stopp for Boreal

Boreal Sjø har i dag hatt revisjon fra Sjøfartsdirektoratet. Under revisjonen er det avdekket et alvorlig avvik. Dermed har alle fartøy fått seilingsnekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Boreal har lagt fram en handlingsplan til Sjøfartsdirektoratet, og avventer tilbakemelding på denne. Inntil handlingsplanen er godkjent, må rederiets fartøy ligge til kai, skriver selskapet i en melding på egne nettsider. 

I den grad det er mulig vil rederiet forsøke å sette opp alternativ transport for å dekke opp for ruter som ikke kan gå.

Kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet sier til Skipsrevyen at det overordnede styringssertifikatet er trukket tilbake etter en tilleggsrevisjon. Dette påvirker alle fartøyene.

- Vi varslet selskapet den 23. november om at vi ville gjøre en tilleggsrevisjon i dag. Der har vi funnet alvorlige avvik i sikkerhetsstyringsdokumentet som gjør at vi har bestemt å trekke tilbake godkjenningen. Det betyr igjen at alle fartøy må ligge til kai, sier Aarhus. 

Kommunikasjonsdirektør i Sjøfarsdirektoratet, Dag Inge Aarhus. Foto: Sjøfartsdirektoratet

Unntaket er der det er snakk om liv og helse, som ambulansekjøring og lignende.

Kan løses i kveld

- Dette er noe vi tar svært alvorlig, og nå har rederiet sendt oss en en plan som vi nå går gjennom. Den må overbevise oss om at de tar dette på alvor, understreker Aarhus. 

- Hva er årsaken til at dere ville gjennomføre en tilleggsrevisjon som dere har gjort i dag? 

- Det er en totalvurdering av ting vi har blitt gjort kjent med. Vi håper at vi kan komme med mer info i løpet av kvelden. Der kan i si moe mer om årsaken, sier Aarhus. 

Løsningen kan likevel komme raskt. Dersom Sjøfartsdirektoratet blir overbevist av planen som Boreal har sendt inn, kan direktoratet gi selskapet en midlertidig godkjenning som gjør at de kan starte seilinger igjen. 

- Det er det vi ser på nå. Blir den godkjent så kan de få seile igjen ganske raskt. Enten i løpet av kvelden eller i morgen formiddag. Dette er ikke en situasjon som er ønskelig verken for oss, rederiet og spesielt ikke de reisende som blir skadelidende, avslutter Aarhus.

- Vi beklager ulempen situasjonen medfører for våre kunder, og kommer med mer informasjon så fort dette foreligger, skriver Boreal i meldingen på egne sider.