Gå til innhold
Dnmf er fornøyde med Frps innsats for å styrke nettolønnsordningen for norske sjøfolk går det frem av en pressemelding fra forbundet. Foto: Dnmf.
Dnmf er fornøyde med Frps innsats for å styrke nettolønnsordningen for norske sjøfolk går det frem av en pressemelding fra forbundet. Foto: Dnmf.

Frp presser regjeringen til retrett og styrker nettolønnsordningen for sjøfolk. - Et viktig gjennomslag for næringen, sier Hege Merethe Bengtsson i Det norske maskinistforbund.​

Nettolønnsordningen styrkes i 2021. Dette ble klart da regjeringspartiene og Fremskrittspartiet i dag kom frem til en enighet om statsbudsjettet for 2021. -Dette er et viktig gjennomslag for maritim næring. Enigheten sørger for svært viktige midler til næringen i en vanskelig tid, sier Hege-Merethe Bengtsson.

Etter lengre tids forhandlinger kunne regjeringspartiene og FrP i dag presentere en enighet om statsbudsjettet for 2021. Dnmf har vært svært kritiske til regjeringens foreslåtte kutt i tilskuddsordningen for sysselsetting av sjøfolk, populært kalt nettolønnsordningen. Det var derfor med stor lettelse vi i dag mottok nyheten om at FrP hadde sikret gjennomslag for å reversere kuttet, og isteden styrke ordningen med 600 millioner kroner ekstra, skriver DNMF i en pressemelding.

-Dette er et viktig gjennomslag for maritim næring. Enigheten sørger for svært viktige midler til næringen en vanskelig tid. Dnmf er glad FrP har lyttet til næringen og stått på kravene i det som har vært en krevende forhandling, sier Hege-Merethe Bengtsson, administrerende direktør i Det norske maskinistforbund.