Gå til innhold
Annonse
Dess Aquaculture sin brønnbåt «Aqua Tromøy» i arbeid. Foto: Lovundlaks
Dess Aquaculture sin brønnbåt «Aqua Tromøy» i arbeid. Foto: Lovundlaks

Det Solstad-eide selskapet Dess Aquaculture har besluttet å hente inn 700 millioner kroner i en rettet emisjon, for å finansiere eksisterende nybyggingsprogram, i tillegg til to nye båter. 

Annonse

Det opplyser Solstad Offshore i en børsmelding onsdag.

Emisjonen er rettet mot John Fredriksens Hemen Holding og Marine Harvest. Etter pengene er hentet inn vil Marine Harvest eie 50 prosent av selskapet, Hemen Holding 30 prosent og Solstad Offshore 20 prosent.

I dag drifter Dess Aquaculture brønnbåten «Aqua Tromøy», og bløggebåten «Aqua Merdø». Selskapet har i tillegg inngått opsjoner om bygging av ytterligere to skip ved verftet Sefine i Tyrkia. Disse vil bli levert i fjerde kvartal 2020 og første kvartal 2021. 

Selskapet har også inngått en 10-årig charteravtale med australske Tassal for arbeid i Tasmania. I tillegg har selskapet inngått en femårig charterkontrakt med Marine Harvest for arbeid i Skottland.

Dess Aquaculture har også syv brønnbåter under konstruksjon i tillegg til tre servicebåter. Etter at nybyggingsprogrammet er ferdig vil selskapet ha 12 skip i flåten.

Les båtomtaler for «Aqua Tromøy» og «Aqua Merdø» her. 

Annonse