Gå til innhold
Annonse

FRAMO-produkt nominert til ONS’ innovasjonspris

Annonse

Frank Mohn Oil & Gas er nominert til ONS sin innovasjonspris for sitt "Remote Off Loading System" (ROLS). Havarerte skip inneholder ofte store mengder olje og kjemikalier og utgjør derfor en overhegnende miljøtrussel. ROLS-systemet tømmer havarerte skip for olje, effektivt og risikofritt både for mannskap og miljø.

- I miljøsammenheng er dette viktig teknologisk utvikling. Vi går ned til de havarerte skipene, tar ut olje eller kjemikalier, og fjerner risikoen for utslipp i økosystemet. Derfor synes vi det er veldig hyggelig at vi nå er blitt nominert for akkurat dette produktet, sier markedssjef hos Frank Mohn Oil & Gas, Geir Helgesen.
Siden 1982 har ONS kåret de mest nyskapende produktene i oljebransjen. Innovasjonsprisen henger svært høyt og har opp gjennom årene hovedsaklig blitt tildelt selskaper som har utviklet produkter og teknologi som kan effektivisere eller øke olje- og gassutvinningen.
- Å bli nominert for teknologi som fjerner miljøbomber fra havbunnen, gjør oss spesielt glade, sier Helgesen.
ROLS-systemet er utviklet av Frank Mohn AS og baserer seg på mange års erfaring med produksjon av pumpesystemer til maritim og til olje og gas markedet. Enkelt fortalt er dette et fjernstyrt verktøy som styres ned til det forliste skipet, hvor det så borer seg gjennom skipets skuteside og inn til selve tankene. Når hullet er boret, blir oljen pumpet opp til skip på overflaten. Operativ erfaring fastslår entydig at systemet fungerer effektivt og risikofritt for miljø og involverte i operasjonen.

Annonse