Fra Broen uke 16

“Color Fantasy” kobler seg til landstrøm i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hvor ble det av sjøfolka, spurte Stig Tenold, som er tilknyttet Bergens Sjøfartsmuseum i et foredrag denne uken. Han skal skrive boken skrive Bergen og Sjøfarten, Bind IV. Boken skal handle om de siste 40 år innen shipping.

I november 2017 ble fusjonen mellom Havyard MMC og First Process gjennomført. Nå overlater den ene gründeren, Leif Gjelseth roret til den andre gründeren, Petter Leon Fauske, som vil lede det nye selskapet MMC First Process videre

Forrige uke åpnet ABBs hovedkontor utenfor Oslo sitt nye kundesenter, der håper de at idémyldring i samarbeid med kundene skal lede til løsninger utenfor boksen. Kanskje kan en sensor tiltenkt byggeindustrien også brukes om bord på et skip, eller kan et forbrukerprodukt fra Elkjøp kobles sammen med utstyret på bro? 

En av de viktigste stemmene for krigsseilerne gikk bort denne uken. Forfatteren, redaktøren og ikke minst sjømannen Jon Michelet døde, bare 74 år gammel

Det havner åtte millioner tonn plast i havet hvert år viser rapporten «Et renere hav» fra Rederiforbundet. Dersom vi ikke setter i verk tiltak er det anslått en firedobling av plastforsøplingen innen 2050. Nå vil Rederifobundet ha en internasjonal dugnad mot plast i havet.

Rolls-Royce Marine meldte tirsdag at Fjord1 har lagt inn bestilling på autocross-system og propeller med tilhørende kontrollsystem til de 13 fergene de har under oppseiling. Med bestillingen Rolls-Royce dermed levert det nye autocross-systemet til 18 fartøyer

I Bergen er det fulle båter på rederiet Rødne sine turer. Pågangen er så stor at passasjerer blir avvist. -Vi har sett en fin utvikling i cruisemarkedet sier Anders Rødne i rederiet Skipsrevyen.

Hurtigbåtprodusenten Brødrene Aa ble hedret under Hurtgbåtkonferansen 2018, som fant sted i Trondheim denne uken. De fikk de HRF-prisen for arbeidet de har gjort siden verftet ble startet i 1947.

Mandag denne uken var det duket for kjølstrekk og myntseremoni for Color Lines store miljøsatsing “Color Hybrid” ved skrogverftet i Polen. - Myntseremonien markerer begynnelsen på sammensetningen av de store modulene, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line til Skipsrevyen.

Statoil tildelte på vegne av partnerne i Njord-lisensen, en kontrakt til Aibel for oppgraderingen av lagerskipet Njord Bravo i Norskehavet denne uken. Kontrakten har en verdi på ca 1.3 milliarder kroner.

Etter at Gulenskyss AS i Eivindvik inngikk kontrakt om ambulansebåtdrift for Helse Fonna, har selskapet nå signert byggekontrakt med Maritime Partner AS i Ålesund for leveranse av en ambulansekatamaran i mars 2019. Fartøyet er tegnet av Berserk Design AS på Stord.

Hurtigruten setter i gang den største miljøoppgraderingen i selskapets historie. Nesten hele flåten skal bygges om til hybriddrift – med LNG-motorer og batteripakker. De får skryt av miljøstiftelsen Bellona

For aller første gang skal det bygges en ny enskrogs pendelferge i aluminium. - Lav vekt stiller mindre krav til energibruk. I kombinasjon med batteridrift får vi enda et nytt miljøfyrtårn, sier teknisk direktør Sigvald Breivik i fergerederiet Norled om fergen som skal bygges av Westcon.

Stortingsrepresentant Terje Aasland (AP) stilte i spørretimen spørsmål til Statsministeren om hvorfor regjeringen vil sette 700 norske sjøfolk på land, mens utenlandske arbeidstakere går om bord? Høyres Emilie Clarice Schäffer beskylder Arbeiderpartiet for å score bilige politiske poeng på sjøfolkene.