Gå til innhold
Annonse

Utsikt over Oslo en vårdag

Annonse

LO, YS og NHO kom søndag ettermiddag til enighet, og den første storstreiken på 18 år ble dermed avverget.

Grieg Gruppen fortsetter å utvikle seg positivt i alle forretningsområder. Fjoråret preges av store investeringer og nyetableringer i flere deler av gruppen. G2 Ocean, Grieg Strategic Services, nye meglerkontorer i inn- og utland, utvidede smoltkapasitet i Grieg Seafood og ferdigstillelse av Grieg Gaarden er noen av investeringene som posisjonerer oss godt for positiv utvikling fremover. I 2017 feiret også Grieg Seafood 25 år.

Med en totalramme på 183 milliarder kroner er GIEK statens største finansieringsmiddel for eksport. I fjor økte søknadsvolumet med 27 prosent. Mens porteføljen sank innen oljeservice, økte den innen fornybar energi og havbruk.

Oslo Business Region tenker nytt og satser på havrom. Med seg på laget får de Birgit Liodden som direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon.

På en serviett på et hotellrom i Polen tegnet skipsdesigneren Torstein Aa det som skulle bli til et av Norges mest prisbelønte skip! – Jeg fikk ideen fra veiene hjemme i Eikefjord, sier Torstein Aa til Skipsrevyen,

IMO vil sannsynligvis undertegne den nye klimaavtalen for skipsfarten på miljøkomiteens møte i London, som pågår denne uken. Land som Brasil, Panama og Argentina frykter tallfestede utslippskutt vil skade landets økonomi.

Torsdag startet det massive slepet av plattformen «Aasta Hansteen» fra Digersundet sør for Stord, mot oljefeltet i Nordsjøen. Reisen er på rundt 500 nautiske mil. Plattformen er 70 000 tonn tung og 320 meter høy.

Sølvtrans-fartøyet Ronja Viking, grunnstøtte da hun skulle laste fisk fra en lokalitet ved de ytre Hebridene tidligere i år. Nå har Sjøfartdirektoratet konkludert med årsaken til hendelsen.

EØS-avtalens overvåkingsorgan Esa har godkjent de planlagte endringene i reglene for skipsregistrene. Dermed kan Color Line flytte to av skipene sine til NIS. Sjømannsforbundet er skuffet.

Lasse Kristoffersen, CEO i rederiet Torvald Klaveness, ble torsdag valgt til ny president i Norges Rederiforbund. Dermed tar 46-åringen steget opp fra visepresident til president.

Annonse