"Dubai by night" foto: Sigbjørn Larsen

Fra broen: Uke 13

Dubai er vakkert om natten, og om dagen

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Denne uken startet med Zero og Bellona som utfordret driverne av Kystruten Bergen – Kirkenes. I følge dem må man være klimaambisiøse. Blant annet er det krav om at alle skipene skal ha tilgang til landstrøm. Da har man bare tiden og veien for å få dette på plass mener Sigurd Enge i Bellona.

Norwegian Cruise Lines sitt nye skip «Norwegian Bliss» er snart klar for jomfrutur. Det 330 meter lang, og 41,5 meter brede skipet skal blant annet ta med seg passasjerer til Alaska. Cruise Lines tredje Breakaway Plus-Class- skip rommer 4000 passasjerer, og er planlagt overlevert 19. april.

Reglene for opphavsmerking er for firkantede. Det mener arbeidsgiver og interesseorganisasjonen Fiskebåt. De har i lengre tid forsøk å få til et møte med myndighetene for å få avklart om Norge har praktisert reglene for strengt. – Sjømatnæringen taper penger på dette, hevder Fiskebåt.

I Remøy Shipping er det klart for lederskifte. Karl-Johan Bakken, som tidligere har vært CEO i Farstad Shipping. Tar over roret 1. mai. - Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i Remøy Shipping, sier Bakken selv.

Wärtsilä skal utruste to nye shuttle-tankere med gjenvinningsteknologi som skal spare betydelig mengde drivstoff. Dette er mulig takket være Wärtsilä Gas Solution i Asker sitt nye VOC-gjenvinningssystem som, ved å kombinere VOC med LNG, gir potensial for besparelse på over 3000 tonn drivstoff hvert år per fartøy.

Gründer Sindre Holberg er bare 23 år gammel, men kan vise til solide resultater allerede. Denne uken kunne vi lese at den unge mannen ser lyst på fremtiden, og at 2017 ble et bra år for Holberg Shipping.

- Oljeprisene er på vei opp, aktivitetene øker, og kundene kommer tilbake. Det snur i år! Det sier viseadministrerende direktør Daniel Vikstrøm i det globale havneagentselskapet Inchcape i Dubai til Skipsrevyen. Selskapet regner med en økning i De forente arabiske emirater på over 10 prosent i løpet av 2018. ​

Ukens Skipsbesøk gjorde vi i Boa Jarl.

Påske gjør at uken bli noe kort, men påskeaften kommer det en spennende historie om DS «Kong Haakon VII», ukens historiske skip.

God påske