Stålkonstruksjoner av slike dimensjoner skal bygges ved Fosen Yard sitt anlegg i Tyskland. Bildet viser

Fosen re-starter i Tyskland

Fosen tar opp tråden med stålproduksjon i Tyskland. Fosen Yard Emden har vært operativt en måned allerede, og skal bygge de nye stålmerdene for NRS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Administrerende direktør ved Fosen Yards, Anders Straumsheim sier til Skipsrevyen at de allerede har tjuvstartet på produksjonen av de nye merdene.

- Store stålkonstruksjoner skal vi kunne bygge selv. I fremtiden blir det en viktig del av verdikjeden for et verft, og ikke minst et konkurransefortrinn, fastslår han.

Administrerende direktør i Fosen Yard, Anders Straumsheim, mener det er et konkurransefortrinn å bygg skrog selv. Foto: Vibeke Blich

100%

Tidligere hadde Fosen Yard med seg en samarbeidspartner i Tyskland. Etter en konkurs i januar i år, satser Fosen Yard alene og eier 100% av Fosen Yard Emden.

- For øyeblikket har vi ca 80 egne ansatte pluss noen underleverandører ved verftet i Tyskland, sier Straumsheim til Skipsrevyen. Fosen Yard leier anlegget i Emden, et anlegg Straumsheim mener er blant de beste verftene i Europa.

- Graden av automatisering er ekstremt høy i tysk industri. Verftsanlegget i Emden er ikke noe unntak, sier han.

Lakse-konstruksjoner

Fosen Yard offentliggjorde i går inngåelsen av en kontrakt med Norway Royal Salmon om bygging av stålkonstruksjonen som utgjøre kjernen i et nytt oppdrettsanlegg til en verdi av 700 millioner kroner.

For ikke lenge siden overleverte Fosen Yard «Aquatraz 2», en gigantisk merdkonstruksjon i stål til Midt-Norsk Havbruk.