”Siddis Supplier” (design VS 470 MK II) / Foto: O.H.Meling & Co AS

Forsyningsfartøy til Gjøa-feltet

GDF SUEZ E&P Norge AS har i dag, fredag 26. mars, signert kontrakt med rederiet O.H. Meling & Co AS for et dedikert forsyningsfartøy (PSV - Platform Supply Vessel) for daglig forsyning til Gjøa-feltet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For å sikre den best fleksible og stabile løsningen har GDF SUEZ besluttet å ha eget forsyningsfartøy ut fra selskapets base i Florø. Fartøyet vil bli satt inn i regulær drift fra GDF SUEZ overtar operatøransvaret for Gjøa-feltet i oktober 2010.
Nybygget ”Siddis Supplier” (design VS 470 MK II) leveres til rederiet i sommer fra Severney Shipbuilding i St. Petersburg, Russland. Båten er på 3350 dødvekttonn med et lastedekksareal på 640 kvadratmeter og er bygd og sertifisert etter nyeste tekniske krav til forsyningsskip for bruk i Nordsjøen.
Den langsiktige kontrakten er på åtte år med opsjon på tre års forlengelse. Kontrakten ble vunnet i sterk konkurranse med andre rederier/fartøyer.
- Et nytt forsyningsskip styrker basevirksomheten i Florø med økt fleksibilitet og kapasitet, og understreker vår langsiktige tilstedeværelse, sier adm. direktør Terje Overvik i GDF SUEZ E&P Norge AS. Eventuell ledig kapasitet kan tilbys andre operatører i Gjøa-området.
Skipsreder Olav H. Meling uttrykker glede over den langsiktige kontrakten inngått med GDF SUEZ. Han ser fram til et utfordrende og tillitsfullt samarbeide med befrakteren: - Kontrakten er viktig for rederiet og eierselskapet; den sikrer beskjeftigelse for vårt nybygg ”Siddis Supplier” og trygger arbeidsplassene for ansatte på sjø og på land.
Se informasjon om skipet:http://www.ohmeling.no/content/view/full/99