Fra venstre: Karl Oberreiter, Morten Jervell Pettersen og Halldor Rognve.

Fornøyd med nytt eierskap

I november i fjor ble som kjent Bergen Group Dreggen kjøpt opp av østerrikske Palfinger AG. Etter eierskiftet har Palfinger Dreggen opplevd en ytterligere positiv utvikling. – Med Palfinger som eier er vi del av et konsern som samlet har fokus på vår kjernevirksomhet, sier Halldor Rongve, adm. dir. i Palfinger Dreggen, til Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Den internasjonale satsningen i Palfinger Dreggen har pågått siden starten, og eierskiftet har gitt selskapet et enda større globalt marked. Palfinger Dreggen har stor internasjonal spredning, både i forhold til markedsandel og leveringshistorikk, sier Rongve.

Også Karl Oberreiter, direktør i Palfinger Marine, er fornøyd med eierskiftet. – Begge parter har stor faglig kompetanse og lang erfaring, og drar veksler på et betydelig utvidet servicenetteverk. Dette betyr at vi kan tilby vesentlig større og bedre tilpassete pakkeløsninger til våre kunder, sier Oberreiter til Skipsrevyen.

Tidligere i år inngikk Palfinger kontrakt på leveranse av totalt 30 kraner til Sete Brasil og Dong. Kontraktene har en samlet verdi på 662 millioner kroner. 28 av kranene skal til syv boreskip til Sete Brasil, og leveres til Sembcorp Marines datterselskap Jurong Shipyard Pte. Ltd. i Singapore. Kranene har leveranser i perioden mellom 2014 og 2017.

– Singapore og Brasil er viktige markeder for Palfinger Dreggen, rekordkontrakten er et resultat av lang internasjonal satsing. På grunn av sin størrelse og verdi, representerer denne kontrakten en milepæl for hele Palfinger Group, sier Rongve.

– Med de store rekordkontraktene har vi også et økt rekrutteringsbehov. I et marked med kamp om de beste hodene, er det viktig for oss å være en attraktiv arbeidsplass, forteller markedssjef i Palfinger Dreggen, Morten Jervell Pettersen, til Skipsrevyen.

Palfinger Dreggen har i dag ca. 75 ansatte fra 15 ulike nasjonaliteter, og all engineering og produktutvikling foregår på kontoret i Sandviken i Bergen. – Vi er et internasjonalt miljø, med ansatte fra hele verden. Dette gjør at vi er svært opptatt av sosial integrering og vi ønsker at våre ansatte skal ha et pulserende og spennende miljø å jobbe i, sier Pettersen.